Uutiset:

Rantaloma Portugalissa - upeimmat kohteet

Lagos, Portugali

Portugali on yksi Euroopan parhaista kohteista rentouttavalle rantalomalle. Maa on tunnettu upeista rannoistaan, joiden joukosta löytyy sekä vilkkaita kaupunkirantoja että rauhallisia luonnontilaisia rantoja.

Ilmastoltaan Portugali on yksi Euroopan lämpimimmistä maista, joten rantalomakausi on maassa pitkä. Paras aika matkustaa Portugaliin rantalomalle on alkukesä touko-kesäkuussa tai loppukesä syys-lokakuussa, jolloin lämpötilat ova yleensä miellyttävimmät.


Algarve

Portugalin tunnetuimmat rantalomakohteet löytyvät Etelä-Portugalissa sijaitsevasta Algarvesta. Alueen rannikko muodostuu jyrkistä kalliorannoista sekä kallioiden reunustamista hiekkarannoista. Alue on täynnä henkeäsalpaavan upeita maisemia ja kallioiden suojaamista poukamista on mahdollista löytää todellisia paratiisirantoja.

Atlantin rannikolle levittäytyvällä Algarvella sijaitsee lukuisia suosittuja lomakohteita. Alueen tärkein keskus on Faro, jossa sijaitsee myös Algarven kansainvälinen lentokenttä. Muita suosittuja kohteita Algarvessa ova mm. Albufeira ja Lagos. Suosituimmat lomakohteet tarjoavat matkailijoille kaikki lomalla tarvittavat palvelut, kuten hyvän valikoiman hotelleja ja ravintoloita.

Suomesta ei ole suoria reittilentoja Algarveen, mutta vaihtolentojen avulla alueelle on mahdollista matkustaa usealla lentoyhtiöllä. Algarveen lentävät yhdellä vaihtolennolla Suomesta mm. Norwegian, RyanAir ja SAS.


Rannat lähellä Lissabonia

Upeita rantoja löytyy myös aivan Portugalin pääkaupungin Lissabonin lähistöltä. Viihtyisiä rantoja löytää esimerkiksi Cascais nimisestä kaupungista, joka sijaitsee noin 30 kilometriä länteen Lissabonista. Kaupungin edustalle levittäytyvät hiekkarannat ova kesäisin suosittuja rentoutumispaikkoja sekä paikallisten että turistien keskuudessa.

Rauhallisia rantoja kaipaava voi suunnata Sintra-Cascais -luonnonpuistoon, joka levittäytyy Atlantin rannikolle Cascaisin kaupungin pohjoispuolelle. Luonnonpuiston alueella on useita viihtyisiä rantoja, joita reunustavat komeat kalliomuodostelmat. Yksi upeimmista rannoista alueella on Praia da Adraga, joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Cascaista.

Finnair lentää suoria reittilentoja Helsingistä Lissaboniin. Finnairin lisäksi suoria lentoja Helsinki-Lissabon välillä lentää portugalilainen lentoyhtiö TAP Portugal.


Costa Verde

Pohjois-Portugalissa sijaitseva Costa Verde eli Vihreä rannikko sopii myös hyvin rantaloman kohteeksi. Vehreydestään tunnettu rannikko on täynnä tuulenmuovaamista hiekkadyyneistä muodostuneita rantoja.

Costa Verde on myös varsin suosittua matkailualuetta ja rannikolla sijaitsee useita suosittuja lomakohteita. Alueen tärkein keskus on Portugalin toiseksi suurin kaupunki Porto. Muita suosittuja matkakohteita alueella ovat mm. Espinho ja Póvoa de Varzim. Costa Verden rannikolta löytyy myös lukuisia rauhallisia poukamia, joissa voi nauttia rauhassa auringosta ja meri-ilmasta.

Costa Verdelle on helpointa matkustaa Suomesta lentämällä Portoon. Yhdellä välilaskulla Portoon on mahdollista lentää mm. Finnairilla, SAS:lla ja TAP Portugalilla.

Hotellit Portugalissa

Hotels.com