Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Uutiset:

Ilmaisia lentoja lentopiste-luottokortilla

Finnairin lentokone lähdössä nousuun.

Tiesitkö, että voit ansaita ilmaisia lentoja ja muita etuja maksamalla ostoksesi luottokortilla, joka on kytketty lentoyhtiön kanta-asiakasohjelmaan? Useat lentoyhtiöt tarjoavat nykyään mahdollisuuden kerätä rahanarvoisia lentopisteitä kaikista luottokortilla maksetuista ostoksista. Kertyneitä lentopisteitä voit käyttää kuten rahaa asioidessasi kyseisen lentoyhtiön kanssa. Selvitimme kuinka lentopisteiden kerryttäminen luottokorttiostoksista onnistuu Suomessa saatavilla olevien luottokorttien avulla.


Finnairin lentopiste-luottokortit

Lentoyhtiö Finnair tarjoaa hyvät mahdollisuudet kerryttää lentopisteitä luottokortilla. Yhtiön kanta-asiakasohjelma, Finnair Plus, on mahdollista yhdistää usean eri pankin tarjoamiin luottokortteihin. Voit siis valita itsellesi mieluisan luottokortin, esimerkiksi nykyisen pankkisi tarjoaman, ja aloittaa lentopisteiden keräämisen. Vuonna 2022 Finnair Plus -kanta-asiakasohjelma on mahdollista liittää Aktian, Säästöpankin ja Danske Bankin Visa -kortteihin sekä Nordean, SEB:in ja Ecsterin Mastercardeihin. Useimpien Finnair Plus -luottokorttien vuosimaksut ovat noin 50-70 euroa.

Finnair Plus -luottokorttia hankkiessa kannattaa ottaa huomioon, että eri pankkien tarjoamilla korteilla on erilaiset ehdot pisteiden kerryttämiseen. Myös korttien vuosimaksuissa, luottojen koroissa ja muissa ehdoissa on eroja joihin on syytä tutustua ennen kuin tekee päätöksen minkä luottokortin hankkii. Lentopisteitä kertyy kortista riippuen 1-3 pistettä per käytetty euro kun kortin luotto-ominaisuutta käytetään mihin tahansa ostoksiin. Osalla korteista voi myös saada lisäpisteitä mm. liittymisetuna tai vuosittaisena bonuksena. Lisäksi ylimääräisiä lentopisteitä kertyy Finnairin ja sen kumppaneiden lentojen ja muiden palvelujen ostamisesta.

Vuonna 2022 Finnairin lentopisteitä voi vaihtaa lennoiksi siten, että esimerkiksi 7500 pisteellä saa lennon Pohjois-Eurooppaan. Varsin tavanomaisella luottokortin käytöllä voit siis helposti ansaita ainakin yhden tai jopa useita ilmaisia lentoja joka vuosi.


Norwegianin lentopiste-luottokortti

Suomesta useisiin kohteisiin lentävä norjalainen lentoyhtiö Norwegian tarjoaa myös mahdollisuuden ansaita ilmaisia lentoja ja muita etuja käyttämällä yhtiön kanta-asiakasohjelmaan yhdistettyä luottokorttia. Norwegianin lentopisteitä vastaavien CashPoints-pisteiden kerryttäminen onnistuu Bank Norwegian -pankin myöntämällä luottokortilla.

Bank Norwegianin luottokortilla on mahdollista kerryttää CashPoints-pisteitä kaikista luottokortilla maksetuista ostoksista. CashPoints-pisteitä kertyy 4-10% Norwegianin lentolippujen hinnasta sekä 1% verran muista luottokortilla tehdyistä ostoksista. Ainoa poikkeus ovat muiden lentoyhtiöiden lennot, joiden maksaminen luottokortilla ei kerrytä lainkaan pisteitä. Yhden CashPoint-pisteen arvo on noin 0,1 euroa ja pisteillä voi maksaa Norwegianin lentoja ja lisäpalveluita.

Bank Norwegianin luottokortti on vuosimaksuton ja sen hankkiminen ei maksa mitään. Kortilla tehdyillä ostoksilla on korotonta maksuaikaa 45 päivää. Bank Norwegian on lentoyhtiö Norwegianin perustama täysin digitaalisesti toimiva pankki, jonka omistaa nykyään ruotsalainen Nordax Bank AB.


SAS:n lentopiste-luottokortti

Pohjoismainen lentoyhtiö SAS on myös mahdollistanut kanta-asiakasohjelmansa kytkemisen luottokorttiin. Ruotsalaisen SEB-pankin myöntämällä SAS EuroBonus World Mastercardilla on mahdollista kerryttää SAS:n lentopisteitä. SAS EuroBonus World Mastercard kerryttää lentopisteitä kaikista luottokortilla maksetuista ostoksista siten, että jokainen euro kerryttää yhden lentopisteen. Lisäksi SAS:n lentopisteitä kertyy yhtiön lentojen sekä SAS:n kumppanien palveluiden ostamisesta.

SAS tarjoaa useita vaihtoehtoja lentopisteiden käyttämiseen. Voit käyttää pisteitä lentojen maksamisen lisäksi mm. hotellien maksamiseen ja ne käyvät myös maksuvälineenä Eurobonus Shop -nettikaupassa, jossa on tarjolla monenlaisia tuotteita kuten elektroniikkaa, kauneustuotteita ja liikuntavälineitä. Esimerkiksi 20 000 SAS:n lentopistettä on mahdollista vaihtaa ilmaiseen lentoon Pohjois-Euroopassa.

Vuonna 2022 SAS EuroBonus World Mastercardissa on 55 euron vuosimaksu.


Kannattaako lentopiste-luottokortin hankkiminen?

Ottamalla käyttöön luottokortin, johon on yhdistetty lentoyhtiön kanta-asiakasohjelma, voit ansaita jopa useita ilmaisia lentoja vuodessa muuttamatta lainkaan kulutustottumuksiasi. Kaikkien matkailua edes satunnaisesti harrastavien kannattaakin siis ehdottomasti harkita lentopisteitä kerryttävän luottokortin hankkimista joko nykyisen luottokortin tilalle tai sen rinnalle.

Käyttämällä lentopiste-luottokorttia, voit ansaita vuoden aikana esimerkiksi ilmaiset lennot seuraavaa kesälomareissuasi varten!


Hotellit

Hotels.com