Uutiset:

Varmasti lämpimät talvilomakohteet

Aurinkoinen ranta

Suomen pitkä ja pimeä talvi saa monet kaipaamaan aurinkoa ja lämpöä. Onneksi jossain päin maailmaa on aina kesä ja upeat rannat odottavat matkailijaa jo muutaman tunnin lentomatkan päässä Suomesta. Jo viikon loma etelän auringossa lataa kummasti akkuja ja auttaa jaksamaan talven yli.

Keskitalvella rantalomalle kaipaava joutuu etsimään matkakohdetta Euroopan ulkopuolelta. Kovin kauaksi Euroopasta ei kuitenkaan tarvitse lähteä, kun ollaan jo alueella, jossa helteitä riittää ympäri vuoden. Esittelemme tässä artikkelissa kolme varmasti lämmintä talvilomakohdetta, joihin on helppo matkustaa Suomesta.


Arabiemiirikunnat

Arabiemiirikunnat on noussut suosituksi matkailumaaksi myös suomalaisten keskuudessa. Kuuden tunnin lentomatkan päässä Suomesta sijaitseva maa tarjoaa lämpöä takuuvarmasti läpi talven. Keskitalvella lämpötilat liikkuvat miellyttävissä noin 25-30 asteen lukemissa.

Arabiemiirikuntien suosituimpia lomakohteita ovat pääkaupunki Abu dhabi ja maan suurin kaupunki Dubai. Nämä modernit suurkaupungit ovat täynnä hämmästyttäviä nähtävyyksiä. Molemmissa kaupungeissa on myös hyvät ostosmahdollisuudet ja monipuolinen ravintolatarjonta.

Lentoyhtiö Finnair lentää Helsingistä suoria reittlentoja Dubaihin. Abu dhabiin voi lentää yhdellä vaihtolennolla esimerkiksi Air balticin lennoilla. Valmismatkoja Suomesta Arabiemiirikuntiin järjestävät mm. Apollomatkat ja Lomamatkat.


Kap Verde

Kap verde on puolen miljoonan asukkaan saarivaltio, jossa riittää lämpöä ympäri vuoden. 1500 km Kanariansaarten eteläpuolella sijaitseva maa koostuu viidestätoista saaresta. Asukasluvultaan suurin saari on nimeltään Santiago, jossa sijaitsee myös maan pääkaupunki Praia. Matkailijoiden keskuudessa suosittuja saaria ovat Santiagon lisäksi etenkin Bostavista ja Sal.

Kap verden parhaat matkailuvaltit ovat sen upeat hiekkarannat ja aurinkovarma ilmasto. Keskitalvella päivälämpötilat Kap verdellä liikkuvat noin 25 asteessa ja sateita saadaan vain harvoin. Maa onkin täydellinen talvilomakohde, jossa voi irtautua arjesta ja paeta hetkeksi Suomen pakkasia. Massaturismi ei ole vielä löytänyt saarivaltiota, joten Kap verden rannoilla riittää tilaa ja omaa rauhaa sitä kaipaaville. Toisaalta yöelämän ja shoppailun osalta saarilla on vain vähän tarjottavaa.

Kap verdelle on helpointa matkustaa Suomesta matkatoimiston valmismatkalla. Matkoja Kap verdelle järjestää mm. Finnmatkat. Omatoimimatkailija pääsee Helsingistä Kap Verdelle yhdellä välilaskulla esimerkiksi TAP Portugal -yhtiön lennoilla Lissabonin kautta.


Dominikaaninen tasavalta

Karibianmerellä sijaitseva Dominikaaninen tasavalta on houkutteleva rantalomakohde ympäri vuoden. Maassa vallitsee trooppinen ilmasto, joten päivälämpötilat ovat käytännössä aina hellelukemissa. Talvikaudella lämpötilat pyörivät miellyttävästi noin +25 asteen tuntumassa ja sateet ovat harvinaisia.

Loma Dominikaanisessa tasavallassa voi pitää sisällään paljon muutakin kuin rannalla löhöilyä. Monipuolisessa matkailumaassa voi tutustua kiehtoviin kaupunkeihin, nauttia herkullisia ruokia, retkeillä vuoristossa, vaeltaa viidakossa, harrastaa sukellusta tai vaikkapa bongata valaita. Karibian toiseksi suurimmassa maassa riittää mielenkiintoista tekemistä kaikenlaisille matkailijoille. Maa sopiikin matkakohteeksi yhtä hyvin rauhallista löhölomaa kaipaavalle kuin aktiivista seikkailulomaa suunnittelevalle.

Suomesta ei ole tarjolla reittilentoja Dominikaaniseen tasavaltaan, mutta useat matkatoimistot järjestävä matkoja maahan. Esimerkiksi Apollomatkat ja Aurinkomatkat järjestävät valmismatkoja tähän kiehtovaan valtioon. Omatoimimatkailija voi järjestää lennot Suomesta Dominikaaniseen tasavaltaan esimerkiksi New Yorkin kautta, mutta useimmiten pakettimatka tulee halvemmaksi.

Hotellit

Hotels.com