Uutiset:

Helsingistä Saksaan laivalla - Auto mukaan matkalle

Rostock, Saksa
Rostock, Saksa

Suomen ja Saksan välillä kulkevat autolautat mahdollistavat helpon siirtymän auton kanssa Keski-Eurooppaan. Helsingistä Travemündeen ja Rostockiin liikennöivät Finnlines-yhtiön laivat kuljettavat Saksaan kätevästi sekä auton että sen matkustajat. Reilun vuorokauden mittaisella merimatkalla on aikaa rentoutua ja ihailla upeita maisemia.


Laivat ja aikataulut

Finnlines operoi reittejä Helsingistä Travemündeen ja Rostockiin moderneilla STAR-luokan matkustajarahtilaivoilla. Saksaan liikennöivät viisi identtistä alusta; Finnstar, Finnmaid, Finnlady, Nordlink ja Europalink. Vuosina 2006-2007 valmistuneilla laivoilla matkustajien käytössä ovat mm. ravintola, myymälä, kokoustilat, kuntosali, sauna ja leikkihuone. Hyttejä laivoilta löytyy aina yksinkertaisista perushyteistä hulppeisiin sviitteihin asti.

Finnlinesin laivat liikennöivät Saksaan ympäri vuoden. Matka Travemündeen kestää 27 tuntia. Rostockiin matka kestää n. 1,5 vuorokautta, sillä laivoilla on välipysähdys Puolan Gdyniassa.

Travemündeen laivat lähtevät Helsingistä klo. 17.30 maanantaista lauantaihin. Kesäkaudella 2012 (17.6-5.8.) lähtee Helsingistä lisäksi laiva kohti Travemündea sunnuntaisin klo. 15.00. Travemündesta takaisin Helsinkiin taas on lähtöjä joka päivä klo. 03.00.

Helsingistä Rostockiin kulkee laivoja ympäri vuoden tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin. Puolan kautta Rostockiin suuntaavat laivat lähtevät Helsingistä klo. 18.30. Rostockista Helsinkiin päin lähtee taas laivoja ympäri vuoden torstaisin ja launtaisin klo. 16.00 sekä lisäksi kesäkaudella (19.6.-7.8.2012) tiistaisin klo. 16.00 ja talvikaudella (alk. 13.8.2012) maanantaisin klo. 16.00

Mahdollisten muutosten takia ajantasaiset aikataulut kannattaa varmistaa Finnlinesin nettisivuilta.


Autolla Saksassa

Finnlinesin kohdekaupungit Saksassa, Travemünde ja Rostock, ovat molemmat historiallisia kaupunkeja Itämeren rannalla. Kaupungit sijaitsevat n. 130 kilometrin etäisyydellä toisistaan. Molemmissa kaupungeissa ja niiden ympäristöissä riittää tekemistä ja nähtävää. Keski-Euroopan lyhyiden välimatkojen ansiosta automatkailijan on kuitenkin helppo tutustua Saksaan laajemminkin ja myös vierailu Saksan naapurimaissa, kuten Tanskassa, Puolassa tai Hollannissa käy helposti.

Saksan tieverkosto on yksi maailman parhaiten hoidetuista, joten automatkailu Saksassa on miellyttävää ja matka taittuu joutuisasti. Erityisen nopeasti matka taittuu Saksan moottoriteillä eli autobahneilla, joilla ajonopeutta ei useimmiten ole rajoitettu. Saksan moottoritiet ovat maksullisia ainoastaan rekoille, joten henkilöautolla tai matkailuautolla matkustavan ei tarvitse maksaa tietulleja. Bensan hinnassa Saksassa ei ole suurta eroa Suomeen.


Nähtävää Rostockissa ja ympäristössä

Rostock on historiallinen hansakaupunki, joka levittäytyy Warnow-joen ja Itämeren rannoille. Kaupungin parasta antia matkailijoille ovat sen tunnelmallinen vanhakaupunki sekä meren rannalla sijaitse kaupunginosa Warnemünde.

Rostockin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat 1200-luvulla rakennettu Pyhän Marian kirkko (Marienkirche), 1200-luvulla rakennettu kaupungintalo sekä keskiajalta peräisin olevat kaupunginmuurit ja portit.

Rostockin keskustassa on hyvät ostosmahdollisuudet. Etenkin Kröpeliner Straße -kävelykadulla ja sen ympäristössä toimii runsaasti erilaisia liikkeitä, kuten vaatekauppoja, kenkäkauppoja, kahviloita ja ravintoloita.

Rostockia lähinnä olevat suurkaupungit ovat Hampuri 180 kilometrin päässä ja Berliini n. 230 kilometrin päässä. Bremeniin on matkaa Rostockista n. 300 kilometriä. Saksan naapurimaista lyhin matka maanteitse on Puolaan, jonka rajalle on matkaa Rostockista n. 170 kilometriä.


Nähtävää Travemündessa ja ympäristössä

Travemünde sijaitsee Trave-joen suulla n. 18 kilometrin päässä Lyypekistä, johon Travemünde hallinnollisesti kuuluu. Travemündessa elämä pyörii vilkkaan sataman ympärillä, josta on suoria laivayhteyksiä useisiin Itämeren maihin. Matkailijan kannalta Travemünden parasta antia ovat sen rannat, jotka ovat houkutelleet turisteja kaupunkiin jo 1800-luvulta asti.

Parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Travemündesta sijaitseva Lyypekki on suosittu matkailukaupunki. Noin 200 000 asukkaan kaupungin mielenkiintoisin osa on sen vanhakaupunki, joka koostuu keskiajalla rakennetuista goottityylisistä rakennuksista. Suosittuja nähtävyyksiä Lyypekissä ovat mm. keskiaikaiset kirkot ja kaupunginportit.

Saksan suurkaupungeista lähimpänä Travemündea sijaitsevat Hampuri n. 90 kilometrin päässä ja Bremen n. 200 kilometrin päässä. Berliiniin on matkaa Travemündesta n. 300 kilometriä.

Autotolautalla Travemündeen saapuvan on halutessaan helppo jatkaa matkaansa myös Saksan naapurimaihin. Naapurimaista lähimpänä Travemündea sijaitsee Tanska, jonka rajalle on matkaa n. 170 kilometriä.

Hotellit Saksassa

Hotels.com