Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Uutiset:

Kesätapahtumat Suomessa 2018

Kesätapahtuma

Suomen kesä 2018 on täynnä tapahtumia. Erilaisia festareita ja muita kesätapahtumia järjestetään runsaasti eri puolilla Suomea. Poimimme tähän artikkeliin tämän kesän kiinnostavimmat tapahtumat.


ROCKFEST
6.-9.6.2018, Hyvinkää

Kesän 2018 ensimmäinen suuri festari järjestetään kesäkuun toisena viikonloppuna Hyvinkään lentokentällä. Rockfest keskittyy nimensä mukaisesti rock-musiikkiin ja tuo Hyvinkäälle kovan kattauksen genren huippunimiä.

Rockfestin nimekkäimpiin esiintyjiin lukeutuvat tänä vuonna mm. Ozzy Osbourne (UK), Bullet For My Valentine (UK), Judas Priest (UK), Marilyn Manson (USA) ja Avenged Sevenfold (USA). Lisäksi lavalla nähdään lukuisia kotimaisia rock- ja metallibändejä, kuten Children Of Bodom, Amorphis ja Reckless Love.


HELSINKI-PÄIVÄ
12.6.2018, Helsinki

Sadat erilaiset kesätapahtumat valtaavat pääkaupunkimme kun Helsinki-päivää vietetään kesäkuun 12. päivä. Tarjolla on mm. musiikkia, esittäviä taiteita, opastuskierroksia, näyttelyitä ja avoimia ovia. Perinteisesti Helsinki-Päivän ohjelmaan on kuulunut myös suuri ilmaiskonsertti, jossa on vuosien varrella nähty huippuesiintyjiä niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Tämän vuoden Helsinki-päivän tarkempaa ohjelmaa ei ole kuitenkaan tätä artikkelia kirjoitettaessa vielä ilmoitettu.


HIMOS FESTIVAL
21.-23.6.2018, Jämsä

Suomen perinteikkäämpiin juhannusfestivaaleihin lukeutuva Himos Festival järjestetään tänä vuonna jo 20. kertaa. Festari on houkutellut viime vuosina yli 40 000 kävijää vuosittain, joten väkeä riittää Himoksella varmasti tänäkin juhannuksena.

Tänä vuonna Himos festavalin esiintyjäkaartiin kuuluvat mm. JVG, Cheek, Nylon Beat, Tiktak, Jenni Vartiainen, Haloo Helsinki! ja Mikael Gabriel.


RMJ - RAUMANMEREN JUHANNUS
21.-23.6.2018, Rauma

Legendaarista RMJ-festivaalia juhlitaan tänäkin vuonna Rauman Otanlahdella. Ibiza-henkisessä tapahtumassa vietetään keskikesän juhlaa monipuolisesta artistikattauksesta nauttien.

RMJ:ssä on totuttu näkemään suomalaisten suosikkiartistien lisäksi myös ulkomaisia huippunimiä, niin myös tänäkin kesänä. Ulkomaisista artisteistä RMJ:ssä esiintyvät mm. Tungevaag & Raaban (SWE) ja Basshunter (SWE). Kotimaan artisteja ja bändejä tapahtumassa edustavat puolestaan mm. Apulanta, Haloo Helsinki!, Jenni Vartiainen, Cheek ja JVG.


PROVINSSIROCK
28.-30.6.2018, Seinäjoki

Yksi kesän suurimmista festareista, Provinssirock, järjestetään tänäkin vuonna juhannusta seuraavana viikonloppuna. Perinteikäs tapahtuma järjestetään tänä kesänä jo 40. kertaa. Festivaalin odotetaan keräävän kymmeniätuhansia kävijöitä Seinäjoen Törnävänsaareen.

Provinssirockin esiintyjäkaarti on yksi Suomen festarikesän monipuolisimmista. Varmasti mieluisia esiintyjiä löytyy niin rockin, hiphopin kuin konemusiikinkin ystäville. Tänä vuonna festarilla esiintyvät mm. The Sounds (SE), Volbeat (DK), French Montana (USA), The Offspring (USA), Antti Tuisku, Cheek, Jenni Vartiainen ja Pikku G.


RUISROCK
6.-8.7.2018, Turku

Jo vuodesta 1970 asti järjesttyä Ruisrockia vietetään jälleen Turun Ruissalossa. Tapahtumassa on esiintynyt vuosien mittaan lukuisia maailmantähtiä ja festari on ollut kävijämääriltään jo pitkään yksi Suomen suurimmista. Tänäkin vuonna Ruisrockin esiintyjäkaarti on yksi kesän nimekkäimmistä.

Kesällä 2018 Ruisrockin lavalla nähdään mm. ulkomaiset huippunimet The Chainsmokers (USA), Marshmello, Dua Lipa (UK) ja N.E.R.D. Kotimaisesta musiikkitarjonnasta vastaavat puolestaan mm. Cheek, Haloo Helsinki! ja JVG.


SEINÄJOEN TANGOMARKKINAT
11.-15.7.2018, Seinäjoki

Seinäjoen Tangomarkkinat houkuttelee jälleen heinäkuussa tangomusiikin ystäviä Pohjanmaalle. Tämä Suomen suurimpiin kesätapahtumiin lukeutuva tangofestivaali pitää sisällään mm. lavatansseja, konsertteja ja tanssikilpailuja. Tapahtumaviikon kohokohtia ovat perinteisesti tangokuninkaan ja -kuningattaren valinnat.


ILOSAARIROCK
13.-15.7.2018, Joensuu

Itä-Suomen suurin festari pidetään perinteisesti Joensuun Laulurinteellä. Nykyään jopa yli 50 000 kävijää houkuttelevaa Ilosaarirockia on järjestetty jo vuodesta 1971 saakka.

Ilosaarirockin esiintyjälista on monipuolinen ja tarjolla on musiikkia moneen makuun. Tapahtumassa esiintyvät tänä vuonna mm. Cheek, Apulanta, Nightwish, Amorphis, Jenni Vartiainen ja Zara Larsson (SWE).


PORI JAZZ
14.-22.7.2018, Pori

Euroopan merkittävimpiin rytmimusiikin festivaaleihin lukeutuva Pori Jazz järjestetään tänä vuonna jo 53. kertaa.Tapahtuman pääkonsertit järjestetään tuttuun tapaan Porin Kirjurinluodolla.

Tänä kesänä Porissa päästään nauttimaan mm. seuraavien maailmanluokan artistien esityksistä: Alanis Morisette (CAN), James Blunt (UK), Nick Cave (AU), Burt Bacharach (USA) ja Jess Glynne (UK).


TAMMERFEST
19.-21.7.2018, Tampere

Heinäkuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna vietetään Tampereella kaupunkifestivaali Tammerfestiä. Kolmipäiväisen festivaalin pääkonsertit järjestetään Ratinanniemessä, mutta pienempiä tapahtumia ja konsertteja pidetään mm. Keskustorilla ja Pakkahuoneella sekä lukuisilla klubeilla eri puolilla Tampereen keskustaa.

Ratinanniemeen nousevalla Tammerfestin päälavalla nähdään tänä vuonna mm. Kaija Koo, Cheek, Lauri Tähkä, Sanni, Nylon Beat ja JVG.


KOTKAN MERIPÄIVÄT
26.-29.7.2018, Kotka

Kotkan meripäivät on yksi Suomen perinteikkäimmistä kesätapahtumista. Vuonna 1962 ensimmäisen kerran järjestetty tapahtuma pitää sisällään monenlaisia alitapahtumia, kuten Merimarkkinat, urheilutapahtumia ja Lasten Meripäivät.

Meripäivien ohjelmaan kuuluu olennaisena osana Kotkan Kantasatamassa sijaitsevassa V2 areenassa järjestettävät konsertit. Tänä vuonna areenan lavalla esiintyvät mm. Happoradio, Ismo Alanko, Mira Luoti ja Stam1na.


NESTE RALLY FINLAND
26.-29.7.2018, Jyväskylä

Nopeista sorateistään tunnettua Suomen rallia on ajettu jo vuodesta 1952. Tänä vuonna Suomen MM-ralli ajetaan heinäkuun lopulla pääosin Jyväskylän ympäristössä. Ralli kerää teiden varsille ja Jyväskylän keskustaan satojatuhansia autourheilun ystäviä.

Rallin kilpailukeskus sijaitsee edellisvuosien tapaan Jyväskylän Paviljongissa kaupungin keskustassa. Kilpailukeskuksessa katsojien on mahdollista seurata kansainvälisten rallitiimien toimintaa. Paviljongissa on myös mm. mahdollista ruokailla ja seurata erilaisia ralliin liittyviä oheistapahtumia. Myös palkintojenjako suoritetaan Paviljongissa.


QSTOCK
27.-28.7.2018, Oulu

Pohjoisen Suomen suurin festari koetaan jälleen Oulussa. Viime vuonna 32 000 kävijää houkutellut festivaali tuo Ouluun tänäkin vuonna kovan kattauksen artisteja sekä Suomesta että ulkomailta.

Kesällä 2018 Qstockissa nähdään mm. Hurts (UK), Lily Allen (UK), Cheek, Saara Aalto, The Rasmus ja Elastinen. Festivaali järjestetään tuttuun tapaan Oulun Kuusisaaren ja Raatinsaaren alueella.


BLOCKFEST
17.-18.8.2018, Tampere

Kesän kovin hihhopfestari Blockfest järjestetään tänä vuonna jo 11. kertaa. Tampereen Ratinanniemeen nousevalla festarialueella kuullaan hiphopin kovimpia nimiä Suomesta täydennettynä ulkomaisilla huippuesiintyjillä.

Vuonna 2018 Blockfestin esiintyjäkaartiin kuuluvat ulkomaisista artisteista mm. Travis Scott (USA), Juicy J (USA), Lil Pump (USA) ja Post Malone (USA). Suomalaisista artisteista tapahtumassa nähdään mm. Cheek, Evelina, Nelli Matula, Paperi T ja Mikael Gabriel.


WEEKEND FESTIVAL
17.-19.8.2018, Helsinki

Loppukesän odotetuimpiin festareihin lukeutuu ehdottomasti myös Helsingin Hietaniemen rannalla järjestettävä Weekend Festival. Kansainvälistä tunnelmaa huokuva tapahtuma tuo Helsinkiin nimekkään esiintyjäkaartin, joka pitää sisällään useita maailmanluokan tähtiä.

Tänä vuonna Weekend Festivalin lavalla nähdään mm. Axwell & Ingrosso (SWE), David Guetta (FRA), Hardwell (NL), Macklemore (USA), Martin Garrix (NL) ja Migos (USA). Ulkomaisten huippunimien lisäksi tapahtumassa esiintyy useita kotimaan kärkinimiä, joiden joukossa mm. Elastinen ja Mikael Gabriel.


HELSINGIN JUHLAVIIKOT
17.8.-2.9.2018, Helsinki

Helsingin juhlaviikot on kävijämäärältään Suomen suurin kulttuurifestivaali. Juhlaviikot pitävät sisällään musiikkiesityksiä, teatteria, tanssia, taidenäyttelyitä ja elokuvaesityksiä. Lisäksi tapahtumaan kuuluu suosittu Taiteiden yö, joka on tänä vuonna torstaina 23. elokuuta. Viime vuonna Helsingin juhlaviikoilla oli yli 200 000 kävijää.

Tänäkin vuonna juhlaviikoilla on tarjolla monipuolinen kattaus erilaisia esittävän taiteen lajeja. Tapahtumia järjestetään eripuolilla Helsinkiä mm. teattereissa, museoissa, toreilla ja puistoissa.

Hotellit Suomessa

Hotels.com
Radisson Blu