Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Uutiset:

Netin karttapalvelut matkailijan apuna

Kartta

Internetin karttapalvelut ovat kehittyneet huimaa vauhtia viime vuosina. Tänä päivänä tarjolla on lukuisia tasokkaita karttapalveluita, jotka ovat suurena apuna etenkin omatoimimatkaa suunniteltaessa. Esittelemme tässä artikkelissa netin ilmaisten karttapalveluiden parhaimmistoa.

Suomalaiset karttapalvelut

Eniro

Eniron karttapalvelusta löytyvät kartat Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta. Tavallisten karttojen lisäksi on Eniron palvelussa mahdollisuus tarkastella satelliittikuvia edellä mainituista maista. Palvelussa voi myös katsella helikopterista otettuja kuvia Suomen merkittävimmistä kaupungeista sekä tarjolla on mahdollisuus liikkua katunäkymässä Helsingissä, Tampereella tai Turussa.

Eniron karttapalvelu

Karttapaikka

Maanmittauslaitoksen ylläpitämä Karttapaikka -palvelu pitää sisällään maastokartat koko Suomesta. Karttapaikan kartat ovat erittäin hyvä apu etenkin eräretkeä suunniteltaessa. Palvelusta on myös kätevää tulostaa kartat mukaan retkelle. Karttojen lisäksi palvelussa voi tarkastella ilmakuvia Suomesta.

Karttapaikka

Ulkomaiset karttapalvelut

Google Maps

Internetin suosituin karttapalvelu on Googlen ylläpitämä Google Maps -palvelu. Palvelun tasokkaat kartat kattavat koko maapallon ja niiden avulla onkin helppo suunnitella vaikkapa Euroopan kiertomatkaa. Google Mapsissa on tavallisten karttojen lisäksi mahdollista tarkastella koko maapalloa satelliittinäkymässä.

Google Maps -palvelun paljon julkisuuttakin saanut Street View eli katunäkymätoiminto, joka vuonna 2010 lanseerattiin myös Suomen osalta, on sekin tällä hetkellä jo varsin kattava ja sen avulla voikin tehdä virtuaalimatkoja lukuisiin mielenkiintoisiin kaupunkeihin eri puolilla maailmaa.

Google Maps

Bing Maps

Microsoftin omistama Bing -hakukone pitää myös sisällään monipuoliset karttapalvelut. Koko maailman kattavaa kartastoa on mahdollista tarkastella tavallisten karttojen lisäksi myös satelliittikuvina, ilmakuvina tai tiekarttoina. Myös Bing on julkaissut oman katunäkymäpalvelunsa, mutta toistaiseksi katunäkymiä on saatavilla vain USA:n kaupungeista.

Bing Maps