Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Uutiset:

Fête De La Musique

Fete De La Musique, Montpellier 2009
Fête De La Musique konsertti Montpellierissä Ranskassa 21.6.2009

Musiikin juhla

Kaupunkien keskustat eri puolilla maailmaa täyttyvät taas pian monipuolisesta musiikista ja iloisesta juhlakansasta kun joka vuosi kesäkuun 21. päivä järjestettävä tapahtuma, "Fete de la musique" järjestetään jälleen kerran.

Fête de la musique on Ranskasta lähtöisin oleva, lähinnä ilmaiskonserteista koostuva tapahtuma. Konserteissa esiintyy muusikkoja aina katusoittajista maailmanluokan tähtiin. Tapahtuman ideana on, että yhtenä päivänä vuodessa on lupa järjestää konsertteja kaduilla, puistoissa, metroasemilla tai oikeastaan melkein missä vaan. Vaikka viranomaiset asettavatkin toki myös Fête de la musiquen aikaan joitain rajoituksia musiikin voimakkuudelle ja soittopaikoille, sallivat he yleensä "hyvän maun rajoissa" konserttien järjestämisen melkein missä vaan.

Vuodesta 1982 asti järjestetty tapahtuma on levinnyt tänä päivänä jo yli 100 maahan ja yli 300 kaupunkiin. Tapahtuma on edelleen suosituin Ranskassa, mutta myös esim. Saksassa ja Yhdysvalloissa tapahtuma on saavuttanut suurta suosiota tietyissä kaupungeissa. Pelkästään Ranskassa Fête de la musique tapahtumiin osallistuu vuosittain yli 10 miljoonaa ihmistä.

Fête de la musique Pariisi

Suurimmat Fête de la musique -konsertit järjestetään Pariisissa. Tapahtuman aikaan koko kaupunki täyttyy konserteista, jotka edustavat eri musiikkityylejä aivan laidasta laitaan. Lukemattomien harrastelija- ja ammattimuusikoiden pitämien konserttien lisäksi Pariisissa on myös mahdollisuus nähdä todellisten maailmanluokan tähtien esityksiä ilmaiseksi: esim. vuonna 2009 Pariisin Fête de la musique -tapahtumassa esiintyivät mm. David Guetta, Kelly Rowland, Flo Rida, Sean Paul ja Eros Ramazzotti.

Fête de la musique Berliini

Saksan pääkaupungissa festivaali on myös merkittävä tapahtuma ja se levittäytyy ympäri kaupunkia lähes sadalle esiintymislavalle. Vuonna 2009 Berliinin Fête de la musique -tapahtumassa esiintyi yhteensä n. 700 bändiä ja artistia. Yleisöä Berliinin konsertit keräsivät vuonna 2009 yhteensä n. 150 000 henkeä.

Make Music New York

Tapahtumasta on tullut viime vuosina varsin suosittu myös Yhdysvaltojen suurimmassa kaupungissa New Yorkissa, jossa se tunnetaan paremmin nimellä "Make Music New York". Sadat esiintyjät eri puolilla kaupunkia järjestävät konsertteja kaikille mahdollisille musiikkityyleille. Vuonna 2009 New Yorkin Make Music -tapahtumassa esiintyi yhteensä yli 850 artistia ja bändiä.