Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Matkakohteet: Ruotsi: Tukholma: Shoppailuopas: sisustusliikkeet

Tukholman sisustusliikkeet

Shoppailu Tukholmassa

Tukholma on todellinen kodinsisustustajan aarreaitta. Kaupunki on täynnä tasokkaita sisustusliikkeitä, joiden tarjonnasta löytyvät sopivat sisustustuotteet joka kotiin. Tarjontaa riittää aina huippusuunnittelijoiden liikkeistä edullisiin ketjuliikkeisiin.

Esittelemme seuraavaksi Tukholman sisustusliikkeiden parhaimmistoa.


Pohjoismaista huippudesignia

Svenskt Tenn

Jo vuodesta 1924 asti toiminut Svenskt Tenn on perinteikäs tukholmalainen sisustusliike. Yritys valmistaa ja myy huonekaluja, sisustustekstiilejä, valaisimia, asusteita ja erilaisia lahjatavaroita. Yrityksen tuotteissa yhdistyvät värikkäät kuosit ja toiminnallisuus. Lähes kaikki Svenskt Tennin tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan yhä Ruotsissa.

Svenskt Tenn sijaitsee Östermalmissa, Tukholman keskustassa, osoitteessa Strandvägen 5.

www.svenskttenn.se

Malmstenbutiken

Carl Malmsten (1888-1972) oli arvostettu ruotsalainen arkkitehti ja muotoilija. Elämänsä aikana Malmsten suunnitteli lähes 10 000 erilaista huonekalua. Hänen suunnitelemansa ajattoman tyylikkäät huonekalut ovat yhä tänä päivänä haluttuja ja ne sopivat mainiosti moderniinkin kotiin.

Carl Malmstenin suunnittelemia huonekaluja myyvä Malmstenbutiken sijaitsee Svenskt Tenn -sisustusliikkeen naapurissa, osoitteessa Strandvägen 5b.

www.malmsten.se

DesignHouse Stockholm

DesignHouse Stockholm on pohjoismaista huippudesignia myyvä sisustusliikeketju. Ketjun tuotteita myydään sen omissa myymälöissä sekä jälleenmyyjäliikkeissä ympäri maailman. DesignHouse Stockholmin tuotteet ovat 60 huippusuunnittelijan suunnittelemia huonekaluja, valaisimia, astioita, koruja, asusteita ja vaatteita. Tuotteet edustavat modernia skandinavialaista designia.

DesignHouse Stockholmin lippulaivamyymälä sijaitsee Tukholman NK-tavaratalon yhteydessä osoitteessa Hamngatan 18-20.

www.designhousestockholm.com

Modernity

Modernity on 1900-luvun pohjoismaiseen designiin erikoistunut designgalleria. Liikkeessä on esillä ja myynnissä 1900-luvun tunnetuimpien pohjoismaalaisten muotoilijoiden suunnittelemia huonekaluja, tekstiilejä, taideteoksia, koruja ja keramiikkaa. Suomalaisista huippumuotoilijoista ovat edustettuna mm. Alvar Aalto ja Eero Saarinen.

Modernity on mielenkiintoinen vierailukohde kaikille huippudesignin ystäville. Galleria sijaitsee osoitteessa Sibyllegatan 6.

www.modernity.se

Designtorget

Designtorget on yksi Tukholman tunnetuimpia sisustusliikkeitä. Yritys aloitti toimintansa Tukholman Kulturhusetissa vuonna 1993. Liike saavutti nopeasti suuren suosion ja vuosien mittaan Designtorget on kasvanut 17 myymälää käsittäväksi ketjuksi. Tukholmassa Designtorgetilla on nykyään kahdeksan myymälää, joista yksi toimii edelleen Kulturhusetissa.

Designtorgetin konsepti perustuu ruotsalaisten suunnittelijoiden suunnittelemiin ainutlaatuisiin tuotteisiin. Monia Designtorgetissa myytäviä tuotteita ei ole saatavilla mistään muualta. Liikkeiden valikoimiin kuuluu mm. keittiötarvikkeita, huonekaluja, leluja, pelejä ja koruja. Tuotevalikoimassa on kiinnitetty erityistä huomiota tuotteiden käytännöllisyyteen.

www.designtorget.se


Edullisia ostospaikkoja

H&M Home

H&M Home on paremmin vaateliikeistään tunnettuun H&M ketjuun kuuluva sisustusliike. Liikkeen valikoimaan kuuluu mm. erilaisia sisustustekstiilejä, keittiövälineitä ja koriste-esineitä. H&M Home on hintatasoltaan varsin edullinen ja liike onkin erityisesti nuorten aikuisten suosiossa.

Tukholman H&M Home -myymälä sijaitsee kaupungin ydinkeskustassa osoitteessa Drottninggatan 56.

www.hm.com

IKEA

IKEA:n sisustustavaralot ovat tunnettuja edullisina ostospaikkoina. Maailmanlaajuiseksi ketjuksi laajentunut yritys on säilyttänyt ruotsalaiset juurensa, sillä lähes kaikki IKEA:n tuotteet suunnitellaan yhä Ruotsissa. IKEA:n monipuoliset valikoimat kattavat mm. huonekalut, sisustustekstiilit ja keittiötarvikkeet.

Tukholman seudulla IKEA:lla on kaksi tavarataloa, Kungens Kurvassa ja Järfällassa. Erityisesti IKEA Kungens Kurva on suosittu ostosmatkojen kohde, onhan kyseessä maailman suurin IKEA-tavaratalo. IKEA Kungens Kurva sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Tukholman keskustasta. Tukholman päärautatieaseman ja IKEA Kungens Kurvan välillä liikennöi ilmainen IKEA-bussi.

www.ikea.se

Åhlens City

Ruotsalainen tavarataloketju Åhlens tarjoaa tavarataloissaan myös laajan valikoiman sisustustuotteita. Tukholman keskustassa sijaitseva Åhlens City tarjoaa esimerkiksi hyvät valikoimat laadukkaita astioita, huonekaluja, mattoja ja verhoja.

Åhlens City tavaratalo sijaitsee Tukholman ydinkeskustassa osoitteessa Klarabergsgatan 50.

www.ahlens.se

Hotellit Tukholmassa

Hotels.com