LogoInfo & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Lentokenttäoppaat: Tampere-Pirkkala

Lentokenttäopas: Tampere-Pirkkala

Tampere-Pirkkala

Tampere-Pirkkalan lentokenttä on Suomen kolmanneksi vilkkain lentoasema. Kenttä sijaitsee noin 17 kilometrin päässä Tampereen keskustasta.

Tampere-Pirkkala koostuu kahdesta terminaalista. Terminaali 1 palvelee lentoyhtiöitä Finnair, SAS ja AirBaltic. SAS operoi reittiä Tampereelta Tukholmaan, AirBaltic lentää Tampereelta Riikaan ja Finnair Helsinkiin. Terminaali 2:ssa toimii halpalentoyhtiö RyanAir, joka lentää Tampereelta kahdeksaan eri kohteeseen. Kesällä 2014 terminaali 2 on kuitenkin remontissa ja myös RyanAir toimii terminaali 1:ssä.

Vuonna 2014 RyanAir lentää Tampereelta Alicanteen, Gironaan, Malagaan, Bremeniin, Frankfurt-Hahniin, Budabestiin, Lontooseen ja Bergamoon.


Kukuyhteydet lentokentälle

Bussit lentokentälle

Tampereen keskustasta voi matkustaa kätevästi bussilla Tampere-Pirkkalaan. Lentokentälle voi matkustaa joko Tampereen seudun paikallisliikenteen bussilla tai erityisellä lentokenttäbussilla.

Tampereen seudun paikallisliikenteen linja 1 kulkee Tampere-Pirkkalan lentokentälle. Bussilla pääsee lentokentälle noin kerran tunnissa. Linjan reitti kulkee Kangasalan Lentolasta Tampereen keskustan kautta Pirkkalan lentoasemalle. Bussin kyytiin voi hypätä esimerkiksi Koskipuiston tai Tampereen linja-autoaseman edessä sijaitsevilta pysäkeiltä. Matka-aika Tampereen keskustasta lentokentälle on noin 30 minuuttia. Bussin aikataulut voi tarkistaa Tampereen joukkoliikenteen nettisivuilta. HUOM! Kaikki linjan 1 bussit eivät kulje Pirkkalan lentoasemalle. Lentokentälle kulkevat vuorot on merkitty aikatauluun tunnuksella L.

Vaihtoehtoisesti lentokentälle voi matkustaa myös Tokeen liikenteen lentokenttäbusseilla. Bussiyhtiö liikennöi lentokenttävuoroja Tampereen rautatieaseman ja Tampere-Pirkkalan lentoaseman välillä. Bussien aikataulut on suunniteltu RyanAirin lentojen aikataulujen mukaisesti. Lentokenttäbussin aikataulut voi tarkistaa Airpron sivuilta.

Taksit lentokentälle

Mikäli sinulla on paljon matkatavaroita, on taksi varmasti helpoin tapa matkustaa Tampereelta lentokentälle. Tampereen Aluetaksi operoi Airport Taxi -palvelua välillä Tampereen keskusta - lentokenttä. Lentokenttätaksi noutaa matkustajia esim. hotelleilta ja se tulee tilata etukäteen. Lentokenttätaksilla matka Tampereen keskustasta Tampere-Pirkkalaan tulee yksin matkustavalle edullisemmaksi kuin tavallinen taksi.

Myös tavallisen taksin käyttäminen lentokentälle siirtymiseen on toki mahdollista ja mikäli ei ole liikkeellä yksin, ei se myöskään tule juuri lentokenttätaksia kalliimmaksi. Tampereen Aluetaksin puhelinnumerosta 0100 4131 (1,50 euroa / puhelu + pvm/mpm) voi tilata sekä lentokenttätaksit että tavalliset taksit.

Omalla autolla

Omalla autolla lentoasemalle saapuvat voivat pysäköidä autonsa maksullisille parkkialueille joita löytyy molempien terminaalien läheisyydestä. Lentokentän parkkialueilla parkkimaksu kolmelta ensimmäiseltä vuorokaudelta on 10 euroa / vuorokausi ja tämän jälkeen 3 euroa / vuorokausi. Lähellä lentokenttää, noin 200 metrin päässä 2-terminaalista, sijaitsee myös edullisempi yksityisen toimijan ylläpitämä pysäköintialue.


Palvelut lentokentällä

Terminaali 1:ssä toimii kahvila-ravintola, jossa on mahdollista nauttia myös lounasta arkisin klo. 11-14.30 välillä. Terminaali 2:ssa taas sijaitsee lähtevien matkustajien alueella kahvila, jossa voi nauttia virvokkeita ja pientä purtavaa ennen lentoa. Lentokentän molemmissa terminaaleissa on pienet tax free -myymälät, joista voi ostaa esimerkiksi makeisia

Lentokentällä toimivat autovuokraamot Avis, Scandia Rent, Hertz ja Europcar. Tampere-Pirkkalan välittömässä läheisyydessä ei toimi hotelleja, mutta Tampereen keskustan hotellitarjonnasta löytyy varmasti sopiva vaihtoehto majoitusta tarvitsevalle.

Hotellit Tampereella

Hotels.com