LogoInfo & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Lentokenttäoppaat: Tampere-Pirkkala

Lentokenttäopas: Tampere-Pirkkala

Tampere-Pirkkala

Yleistä lentokentästä

Tampere-Pirkkalan lentokenttä on noussut Suomen merkittävimmäksi halpalentoyhtiöiden käyttämäksi kentäksi. Kaiken kaikkiaan kenttä on Suomen kolmanneksi vilkkain lentokenttä. Tampere-Pirkkala sijaitsee Tampereen naapurikunta Pirkkalassa, n. 17km Tampereen keskustasta.

Lentokenttä on kasvattanut matkustajamääriään vahvasti viime vuosina. Etenkin irlantilainen halpalentoyhtiö RyanAir on useiden reittiensä ansiosta tuonut huomattavasti lisää liikennettä kentälle.

Tampere-Pirkkala koostuu kahdesta terminaalista. Terminaali 1 palvelee seuraavia lentoyhtiöitä: Finnair, Flybe, Blue 1 ja AirBaltic. Blue1 operoi reittejä Tampereelta Tukholmaan ja Kööpenhaminaan, AirBaltic lentää Tampereelta Riikaan, Finnair Helsinkiin ja Flybe Tallinnaan.

Terminaali 2:ssa toimii halpalentoyhtiö RyanAir. Kesällä 2012 RyanAir lentää Tampereelta Alicanteen, Bremeniin, Budabestiin, Edinburghiin, Frankfurt-Hahniin, Kaunasiin, Lontooseen, Malagaan, Bergamoon (Milano), Palma de Mallorcaan, Roomaan ja Trapaniin (sisilia).


Yhteydet lentokentälle

Bussit Tampereen keskustasta

Tampere-Pirkkalan lentokentän ja Tampereen keskustan välillä on säännöllinen bussiyhteys. Busseja operoi Väinö Paunu Oy, jonka linja 61 liikennöi Tampereen Pyynikintorin ja lentokentän väliä. Matka-aika Pyynikintorilta lentokentälle on n. 40 minuuttia. Bussi pysähtyy matkan varrella tarvittaessa kaikille linjan pysäkeille ja bussin kyytiin voi hypätä esim. Keskustorilta tai Tampereen linja-autoaseman läheisyydessä sijaitsevalta pysäkiltä. Busseja kulkee arkisin n. kerran tunnissa n. klo. 5-22 välillä. Tarkemmat aikataulut voit tarkistaa Paunun nettisivuilta.

Taksit

Mikäli sinulla on paljon matkatavaroita, on taksi varmasti helpoin tapa matkustaa Tampereelta lentokentälle. Tampereen Aluetaksi operoi Airport Taxi -palvelua välillä Tampereen keskusta - lentokenttä. Lentokenttätaksi noutaa matkustajia esim. hotelleilta ja se tulee tilata etukäteen. Lentokenttätaksilla matka Tampereen keskustasta Tampere-Pirkkalaan tulee yksin matkustavalle edullisemmaksi kuin tavallinen taksi.

Myös tavallisen taksin käyttäminen lentokentälle siirtymiseen on toki mahdollista ja mikäli ei ole liikkeellä yksin, ei se myöskään tule juuri lentokenttätaksia kalliimmaksi. Tampereen Aluetaksin puhelinnumerosta 0100 4131 (1,16 euroa / puh + pvm) voi tilata sekä lentokenttätaksit että tavalliset taksit.

Omalla autolla

Omalla autolla lentoasemalle saapuvat voivat pysäköidä autonsa maksullisille parkkialueille joita löytyy molempien terminaalien läheisyydestä. Lentokentän parkkialueilla parkkimaksu kolmelta ensimmäiseltä vuorokaudelta on 10 euroa /vuorokausi ja tämän jälkeen 3 euroa /vuorokausi. Lähellä lentokenttää, n. 200 metrin päässä 2-terminaalista, sijaitsee myös edullisempi yksityisen toimijan ylläpitämä pysäköintialue.


Palvelut lentokentällä

Terminaali 1:ssä toimii kahvila-ravintola, jossa on mahdollista nauttia myös lounasta arkisin klo. 11-14.30 välillä. Terminaali 2:ssa taas sijaitsee lähtevien matkustajien alueella kahvila, jossa voi nauttia pientä purtavaa ja kuluttaa aikaa ennen lentoa. Lentokentän molemmissa terminaaleissa on pienet tax free -myymälät, joista voi ostaa makeisia ja muita tuliaisia.

Lentokentällä toimivat autovuokraamot Avis, Scandia Rent, Hertz ja Europcar. Tampere-Pirkkalan välittömässä läheisyydessä ei toimi hotelleja, mutta Tampereen keskustan hotellitarjonnasta löytyy varmasti sopiva vaihtoehto majoitusta tarvitsevalle.

Hotellit Tampereella

Hotels.com