Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Lentokenttäoppaat: Tampere-Pirkkala

Lentokenttäopas: Tampere-Pirkkala

Tampere-Pirkkala

Tampere-Pirkkalan lentokenttä on Suomen kolmanneksi vilkkain lentoasema. Lentokenttä sijaitsee noin 17 kilometrin päässä Tampereen keskustasta.

Tampere-Pirkkala koostuu kahdesta terminaalista. Terminaali 1 palvelee lentoyhtiöitä Finnair ja SAS. SAS operoi reittiä Tampereelta Tukholmaan ja Finnair lentää Tampereelta Helsinkiin. Keväällä 2015 avatussa uudistetussa terminaali 2:ssa toimii halpalentoyhtiö RyanAir, joka lentää Tampereelta kahteen eri kohteeseen.

Kesällä 2016 RyanAir lentää Tampereelta Bremeniin ja Budabestiin.


Kulkuyhteydet lentokentälle

Bussit lentokentälle

Tampereen keskustasta voi matkustaa kätevästi bussilla Tampere-Pirkkalaan. Lentokentälle voi matkustaa joko Tampereen seudun paikallisliikenteen bussilla tai erityisellä lentokenttäbussilla.

Tampereen seudun paikallisliikenteen linja 1 kulkee Tampere-Pirkkalan lentokentälle. Bussilla pääsee lentokentälle noin kerran tunnissa. Linjan reitti kulkee Kangasalan Lentolasta Tampereen keskustan kautta Pirkkalan lentoasemalle. Bussin kyytiin voi hypätä esimerkiksi Koskipuiston tai Tampereen linja-autoaseman edessä sijaitsevilta pysäkeiltä. Matka-aika Tampereen keskustasta lentokentälle on noin 30 minuuttia. Bussin aikataulut voi tarkistaa Tampereen joukkoliikenteen nettisivuilta. HUOM! Kaikki linjan 1 bussit eivät kulje Pirkkalan lentoasemalle. Lentokentälle kulkevat vuorot on merkitty aikatauluun tunnuksella L.

Vaihtoehtoisesti lentokentälle voi matkustaa Tokeen liikenteen lentokenttäbusseilla. Bussiyhtiö liikennöi lentokenttävuoroja Tampereen rautatieaseman ja Tampere-Pirkkalan lentoaseman välillä. Bussien aikataulut on suunniteltu RyanAirin lentojen aikataulujen mukaisesti. Lentokenttäbussin aikataulut voi tarkistaa Tokeen liikenteen nettisivuilta.

Taksit lentokentälle

Mikäli sinulla on paljon matkatavaroita, on taksi varmasti helpoin tapa matkustaa lentokentälle. Tampereen Aluetaksi operoi Airport Taxi -palvelua välillä Tampereen keskusta - lentokenttä. Lentokenttätaksi noutaa matkustajia esimerkiksi hotelleilta ja se tulee tilata etukäteen. Lentokenttätaksilla matka Tampereen keskustasta Tampere-Pirkkalaan tulee yksin matkustavalle edullisemmaksi kuin tavallinen taksi.

Myös tavallisen taksin käyttäminen lentokentälle siirtymiseen on toki mahdollista ja mikäli ei ole liikkeellä yksin, ei se myöskään tule juuri lentokenttätaksia kalliimmaksi. Tampereen Aluetaksin puhelinnumerosta 0100 4131 (1,67 euroa / puhelu + pvm/mpm) voi tilata sekä lentokenttätaksit että tavalliset taksit.

Omalla autolla

Omalla autolla lentoasemalle saapuvat voivat pysäköidä autonsa maksullisille parkkialueille joita löytyy molempien terminaalien läheisyydestä.

Finavian ylläpitämillä lentokentän edustalla sijaitsevilla parkkialueilla maksu kolmelta ensimmäiseltä vuorokaudelta on 12 euroa / vuorokausi ja tämän jälkeen 3 euroa / vuorokausi. Lisäksi Finavia ylläpitää ns. kaukoparkkia 2-terminaalin läheisyydessä, jossa pysäköinti maksaa 7 euroa ensimmäiseltä vuorokaudelta ja tämän jälkeen lisävuorokaudet 1-4 euroa / vuorokausi, riippuen pysäköinnin kestosta.

Lähellä lentokenttää, noin 200 metrin päässä 2-terminaalista, sijaitsee myös Finavian parkkipaikkoja selvästi edullisempi yksityisen toimijan ylläpitämä pysäköintialue.


Palvelut lentokentällä

Terminaali 1:ssä toimii kahvila-ravintola, jossa on mahdollista nauttia myös lounasta arkisin klo. 11-14.30 välillä. Terminaali 2:ssa taas sijaitsee lähtevien matkustajien alueella kahvila, jossa voi nauttia virvokkeita ja pientä purtavaa ennen lentoa. Lentokentän molemmissa terminaaleissa on pienet tax free -myymälät, joista voi ostaa esimerkiksi makeisia.

Lentokentällä toimivat autovuokraamot Avis, Scandia Rent, Hertz ja Europcar. Tampere-Pirkkalan välittömässä läheisyydessä ei toimi hotelleja, mutta Tampereen keskustan hotellitarjonnasta löytyy varmasti sopiva vaihtoehto majoitusta tarvitsevalle.

Hotellit

Hotels.com
Omena Hotelli

Matkavakuutukset

If (nettialennus 10%)