Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Uutiset:

Sisävesiristeilyt Suomessa

Laiva

Useilla Suomen sisävesillä järjestetään kesäisin laivamatkoja, joilla on mahdollista nauttia maamme upeista järvi- ja jokimaisemista. Tarjolla on perinteisiä risteilyjä, reittimatkoja ja esimerkiksi ruokailun sisältäviä risteilyjä. Selvitimme sisävesiristeilyjen tarjontaa eri puolilla Suomea.


Risteilyt Saimaalla

Suomen suurin järvi, Saimaa, on kenties maamme upein sisävesiristeilyjen kohde. Saimaan vilkkaimpia matkustajasatamia ovat Savonlinnan ja Lappeenrannan satamat, mutta myös monille pienemmille paikkakunnille on laivayhteydet. Saimaalla järjestetään sekä reittimatkoja järven rannalla sijaitsevien paikkakuntien välillä että myös erilaisia erikoisristeilyjä.

Saimaan kanava yhdistää järven myös Suomenlahteen, jonka ansiosta esim. Lappeenrannasta on mahdollista matkustaa laivalla myös Venäjän puolelle Viipuriin tai vaikkapa Helsinkiin asti.

www.saimaacruises.fi


Järviristeilyt Tampereelta

Tampereen sijainti kahden suuren järven välissä mahdollistaa upeat olosuhteet järviristeilyille. Kaupungin pohjoispuolella sijaitseva Näsijärvi tarjoaa merimäisiä maisemia suurine selkineen kun taas Pyhäjärvi kaupungin eteläpuolella on täynnä saaria ja kapeikkoja.

Yksi Suomen vilkkaimmista sisävesisatamista sijaitsee Tampereen Laukontorilla Ratinansuvannon rannalla, aivan kaupungin ydinkeskustassa. Laukontorilta laivat suuntaavat Pyhäjärvelle, josta on vesistöjä yhdistävien kanavien ansiosta mahdollista matkustaa laivalla aina Hämeenlinnaan asti.

Pyhäjärvellä reittiliikennettä operoivalla Suomen Hopealinjalla on kattava laituriverkosto Tampereen ja Hämeenlinnan välillä, joten voit räätälöidä juuri itsellesi sopivan matkan. Tampere-Hämeenlinna reitin lisäksi Hopealinja operoi Pyhäjärvellä suosittua Laukontori-Viikinsaari reittiä ja tarjoaa erilaisia erikoisristeilyjä, kuten live-musiikkia sisältäviä risteilyjä.

Tampereen seudun suurimmalla järvellä, Näsijärvellä, on taas mahdollista hypätä oikean höyrylaivan kyytiin. Yli 100-vuotias Tarjanne-laiva tekee kesäkaudella risteilyjä Tampereelta Ruoveden kautta Virroille. Tarjanteen satamana Tampereella toimii Mustanlahden satama Särkänniemen huvipuiston läheisyydessä.

www.hopealinja.fi
www.runoilijantie.fi


Järviristeilyt Lahdesta

Lahden edustalla sijaitseva Vesijärvi on suosittu risteilykohde kesäisin. Vääksyn kanavan, joka yhdistää Vesijärven Päijänteeseen, ansiosta on Lahdesta mahdollista matkustaa laivalla aina Jyväskylään asti. Tämä 10,5h kestävä laivamatka tarjoaa kiireettömän tavan kesäpäivän viettoon Päijänteen kansallismaisemissa.

Lahdesta on mahdollista risteillä myös Heinolaan, jonne laivamatka kestää n. 4,5h suuntaansa. Lisäksi Vesijärjellä järjestetään erilaisia erikoisristeilyjä, joilla on esim. mahdollista ruokailla laivalla.

www.paijanne-risteilythilden.fi


Jokiristeilyt Suomessa

Järviristeilyjen lisäksi Suomen sisävesillä järjestetään myös jokiristeilyjä monissa mielenkiintoisissa kohteissa.

Esimerkiksi Porissa Kokemäenjokea pitkin on mahdollista risteillä Reposaareen tai Ulvilaan. Kokemäenjoella laivoja liikennöi Porin Vesibussiristeilyt Oy.

Hämeenkyrössä taas on mahdollista nousta M/s Purimon kyytiin, joka liikennöi Hämeenkyrön ja Nokian Siuron väliä sekä tekee jokiristeilyjä Pappilanjoella.

Turun Aurajoella on myös mahdollista hypätä jokilaivan kyytiin. Aurajoella liikennöi Pikku-Pukki niminen laiva, joka lähtee n. 1,5h tuntia kestäville risteilyilleen Apteekkimuseon laiturista.

www.porinvesibussiristeilyt.fi
www.purimo.net
www.turkutouring.fi (jokiristeilyt Aurajoella)