Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Uutiset:

RyanAirin lennot Suomesta 2017

RyanAirin lentokone

Lentoyhtiö RyanAir lentää Suomesta vuonna 2017 samoja reittejä kuin edellisenä vuonna. Yhtiö operoi Suomessa kahta reittiä, jotka ovat Tampere-Bremen ja Tampere-Budapest. Kesäkauden lennot RyanAirilla alkavat maaliskuun lopulla ja jatkuvat lokakuun lopulle. Talvikaudella 2016-2017 RyanAir ei lennä lainkaan Suomeen.


Merkittävä vähennys reittien määrässä

Vielä kesällä 2015 RyanAir lensi Suomesta kahdeksaan eri kohteeseen. Tampere-Pirkkalan lentokentältä yhtiö lensi seitsemään kohteeseen ja Lappeenrannan lentokentältä yhteen kohteeseen. Vuonna 2017 yhtiö ei siis lennä enää ollenkaan Lappeenrantaan ja Tampereen reiteistäkin viisi on lopetettu. Suomalaisia lohduttanee kuitenkin tieto siitä, että vaihtolentojen avulla useimmat RyanAirin suorien lentojen kautta tutuksi tulleet kohteet ovat edelleen varsin helposti saavutettavissa.


Lennot Bremeniin ja jatkoyhteydet

Kesäkaudella 2017 RyanAir lentää Tampereelta Saksan Bremeniin kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja perjantaisin. Maanantain lennot Tampereelta lähtevät klo. 19.40 ja perjantaisin lähtöaika on klo. 10.25. Bremenistä Tampereelle päin lennot lähtevät maanantaisin klo. 16 ja perjantaisin klo. 6.45 paikallista aikaa.

Bremenistä RyanAir lentää noin 25 kohteeseen. Esimerkiksi perjantain lennolla Tampereelta Bremeniin lentävä matkailija ehtii lentämään vielä saman päivän aikana Bremenistä vaikkapa Mallorcalle tai Lontooseen. Edellämainittujen kohteiden lisäksi RyanAir lentää Bremenistä mm. useisiin kohteisiin Portugalissa, Espanjassa, Italiassa ja Kreikassa. Kaikkiin kohteisiin koneen vaihto ei kuitenkaan onnistu samana päivänä eikä välttämättä vielä seuraavanakaan.


Lennot Budapestiin ja jatkoyhteydet

Myös Tampere-Budapest -reitillä on lentoja molempiin suuntiin kaksi kertaa viikossa. Kesäkaudella 2017 lennot Tampereelta lähtevät keskiviikkoisin klo. 10.40 ja sunnuntaisin klo. 21. Budapestistä lennot Tampereelle lähtevät keskiviikkoisin klo. 6.40 ja sunnuntaisin klo. 17 paikallista aikaa.

Budapestistä RyanAir lentää Tampereen ohella noin 20 kohteeseen Euroopassa. Keskiviikon lennoilla Tampereelta saapuva matkustaja voi jatkaa matkaansa saman päivän aikana vielä esimerkiksi Espanjan auringon alle Malagaan tai Italian pääkaupunkiin Roomaan. Viettämällä yhden yön Budapestissä voi seuraavana päivänä lentää vaikkapa Bergamoon, joka sijaitsee keskellä Pohjois-Italian upeaa järvialuetta.


Muut lentoyhtiöt

RyanAirin reittivähennyksiä harmittelevien suomalaisten kannattaa muistaa, että Suomesta on mahdollista lentää edullisesti ulkomaille myös monilla muilla lentoyhtiöillä. Esimerkiksi halpalentoyhtiö Norwegian on laajentanut toimintaansa Suomessa voimakkaasti viime vuosina. Norwegian lentää Helsinki-Vantaalta suoria lentoja peräti 21 eri kohteeseen ulkomailla. Helsingin ohella Norwegian operoi suoria ulkomaanlentoja Suomesta myös Oulun lentokentältä, josta yhtiö lentää kahta suoraa ulkomaanreittiä.

Pääkaupunkiseudun ja Oulun seudun ulkopuolella asuville suomalaisille lennot ulkomaille järjestyvät usein helpoiten ja edullisimmin lentoyhtiö SAS:n siivillä. SAS lentää suoria lentoja Tukholmaan Helsingin lisäksi Turusta, Tampereelta ja Vaasasta. Tukholmasta SAS:n lennoilla voi matkaa jatkaa kymmeniin eri kohteisiin. Halutessaan jatkolennot Tukholmasta voi tietysti ostaa myös erikseen joltain toiselta lentoyhtiötlä. Esimerkiksi Norwegianilla on tarjolla laaja valikoima reittejä Tukholmasta.

Hotellit

Hotels.com

Matkavakuutukset