Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Matkakohteet: Suomi: Tampere

Ostoksilla Tampereella

Tampereen Koskikeskus
Tampereen keskustan suurin ostoskeskus, Koskikeskus

Tampereen ostosmahdollisuudet ovat yhdet Suomen monipuolisimmista. Tampereella voi tehdä ostoksia sekä vireän keskustan lukuisissa kivijalkaliikkeissä että suurissa ostoskeskuksissa ja tavarataloissa, joita kaupungista ja sen ympäristöstä löytyy useita.


Hämeenkatu

Hämeenkatu on Tampereen pääkatu ja ylivoimaisesti vilkkain ostoskatu. Katu onkin hyvä aloituspaikka shoppailukierrokselle Tampereella. Hämeenkadun varrella sijaitsevat lukuisten erikoisliikkeiden lisäksi kaupungin suurimmat tavaratalot Sokos ja Stockmann.

Muotivaatteita myyvistä ketjuista Hämeenkadulla sijaitsevat mm. H&M (kaksi myymälää Hämeenkadulla), Vero Moda, Jack&Jones, Vila, Selected, Gina Tricot, Esprit, Seppälä, Indiska, Aleksi 13, Dressman, Halonen sekä KappAhl.

Kenkiä Hämeenkadulla myyvät tavaratalojen lisäksi mm. Kookenkä ja Kenkärepo.

Hämeenkadulla on myös laaja valikoima erilaisia ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat mahdollisuuden pieneen lepohetkeen shoppailun lomassa.


Tavaratalot

Stockmann

Tampereen Stockmann tavaratalo sijaitsee Hämeenkadun itäpäässä vain kivenheiton päässä rautatieasemalta. Tavaratalossa on neljä kerrosta ja sen muotivaatevalikoimat ovat yhdet Tampereen laajimmista.

Vaatteiden lisäksi Stockmannin valikoimiin kuuluvat mm. jalkineet, kodinelektroniikka, lahjatavarat, lelut ja urheiluvälineet. Tavaratalon pohjakerroksessa toimii myös hyvätasoinen ruokaosasto. Tavaratalon ylimmässä kerroksessa on suuri kahvila.

Stockmannin nuortenvaatemyymälä One Way sijaitsee tavaratalon takana kulkevan Kyttälänkadun toisella puolella, osoitteessa Kyttälänkatu 7 ja kulku tavaratalosta sinne on ulkokautta.

Sokos

Tampereen Sokos sijaitsee Hämeenkadun länsipäässä. Tavaratalo koostuu kuudesta kerroksesta.

Sokoksen valikoimat ovat kaiken kattavat: tavaratalosta löytyy mm. hyvät valikoimat vaatteita ja jalkineita niin miehille, naisille kuin lapsillekin. Sokoksen pohjakerroksessa toimiva ruokaosasto tekee Sokoksesta myös yhden Tampereen keskustan merkittävimmistä elintarvikkeiden ostopaikoista.

Sokoksen kahvilasta on mahdollista tarkkailla Hämeenkadun vilinää neljännen kerroksen korkeudelta.


Ostoskeskukset

Koskikeskus

Koskikeskus on ollut yksi Tampereen merkittävimmistä ostospaikoista jo vuodesta 1988 asti. Tampereen keskustan suurin ostoskeskus sijaitsee Tammerkosken rantamaisemissa osoitteessa Hatanpään valtatie 1. Koskikeskuksessa on yhteensä n. 80 liikettä.

Vaatemyymälöistä Koskikeskuksessa sijaitsevat mm. Seppälä, Promod, Lindex, Cubus, Gina Tricot, Moment, Your Face, Moda Aukia, J&C, Dressman, Only, Jack & Jones ja Spirit store. Kenkiä myyvät Kookenkä, Skopunkten ja Ecco shop. Koskikeskuksen yläkerrasta löytyy pienempiä vaateliikkeitä, esimerkiksi naistenvaateliikkeet In Stock, Pikkupariisi ja Leimuska, joista löytyy etenkin upeita juhlavaatteita. Koskikeskuksesta löytyviä urheilukauppoja ovat Intersport ja Stadium. Uutta ilmettä kotiin voi löytää mm. Marimekosta, Pentikistä ja Hemtexistä.

Koskikeskuksessa on myös monipuolinen valikoima eritasoisia ravintoloita ja pikaruokaravintoloita. Esimerkiksi Sokos Hotel Ilveksen yhteydessä ovat tunnelmalliset ravintolat Fransmanni ja Amarillo. Koskikeskuksen ruokapaikkoja ovat myös Manhattan Steakhouse, Miami, Hullu Poro, Pizzeria La Mamma, Rax Pizza Buffet ja McDonald's.

Tullintori

Tullintori on toinen Tampereen keskustassa sijaitsevista ostoskeskuksista. Selvästi Koskikeskusta pienempi kauppakeskus pitää sisällään n. 40 liikettä. Tullintori sijaitsee Tampereen rautatieaseman läheisyydessä osoitteessa Tullikatu 6.

Tullintorin myymälävalikoima koostuu lähinnä pienistä erikoismyymälöistä, muotivaatteita myyvistä ketjuista vain Seppälällä on myymälä Tullintorilla.

Ideapark

Tampereen seudun suurin ostoskeskus on ollut vuodesta 2006 asti Lempäälässä sijaitseva Ideapark. Kauppakeskus koostuu lähes 200 liikkeestä ja pinta-alaa rakennuksella on peräti n. 100 000 neliömetriä. Matkaa Tampereen keskustasta Ideaparkiin on n. 17 kilometriä.

Liikekaupungiksi itseään mainostavassa ostoskeskuksessa on laaja valikoima vapaa-aikaan, sisustukseen ja muotiin erikoistuneita liikkeitä. Edustettuina ovat mm. lähes kaikki Suomessa toimivat kansainväliset vaatemyymäläketjut. Ideaparkissa on lisäksi yli 30 ravintolaa ja kahvilaa.

Ideaparkissa on helppoa vierailla joko omalla autolla tai bussilla. Omalla autolla Ideaparkiin hurauttaa nopeasti Tampere-Helsinki moottoritietä pitkin.

Bussilla matka Ideparkiin onnistuu myös kätevästi, sillä Tampereelta on hyvät bussiyhteydet ostoskeskukselle. Väliä operoivat ainakin Valkeakosken Liikenne ja Väinö Paunu Oy. Bussimatka Tampereelta Ideaparkiin maksaa n. 4-5 euroa suuntaansa ja bussin kyytiin voi hypätä esimerksi Tampereen linja-autoasemalta.


Muita shoppailupaikkoja Tampereella

Tampereelta löytyy yllättävän paljon myös mielenkiintoisia pikkuputiikkeja, joissa kannattaa vierailla.

Hotellit Tampereella

Hotels.com
Omena Hotelli