Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Matkakohteet: Italia: Milano

Milano, Italia

Milano, Italia
Milanon keskustaa. Taka-alalla Castello Sforzesco -linnoitus.

Milano on Italian toiseksi suurin kaupunki ja Pohjois-Italian tärkein keskus. Asukkaita Milanon metropolialueella on n. 4 miljoonaa. Kaupunki on tärkeä liike-elämän keskus, jossa pääkonttoriaan pitävät monet Italian merkittävimmistä yrityksistä. Milano on myös tunnettu muodin keskuksena.

Milano on kiehtova kaupunkilomakohde, jossa samalla reissulla voi tutustua mielenkiintoisiin historiallisiin nähtävyyksiin, tehdä ostoksia tyylikkäissä muotiliikkeissä ja nauttia herkullista italialaista ruokaa.


Milanon nähtävyydet

Duomo di Milano (Milanon tuomiokirkko)

Aivan Milanon ytimessä sijaitseva valtava katedraali on Milanon tunnetuin rakennus. Tähän Euroopan toiseksi suurimpaan katedraaliin mahtuu kerralla jopa 40 000 ihmistä kuuntelemaan jumalanpalvelusta. Piazza di Duomo -aukion reunalla sijaitseva katedraali on valmistunut vuonna 1965, jolloin saatiin valmiiksi yli 500 vuotta kestäneet rakennustyöt. Duomon sisätiloilla on korkeutta peräti 45 metriä ja sen torni kohoaa aina 106,5 metrin korkeuteen saakka.

Castello Sforzesco

Castello Sforzesco on 1300-luvulta peräisin oleva linnoitus, joka sijaitsee aivan Milanon keskustassa, lähellä Duomoa. Piazza di Duomolta löytää Castello Sforzescolle helposti Via Dante -katua pitkin, joka johtaa aukiolta suoraan linnoitukselle. Tämä vaihekkaan historian omaava linnoitus toimii nykyään taidemuseona ja siellä on näytteillä mm. Leonardo da Vincin ja Mighelangelon töitä.

Torre Branca

Vuonna 1933 rakennettu teräsrakenteinen näkötorni tarjoaa upeat näköalat Milanoon 109 metrin korkeudesta. Tornin näköalahissit kuljettavat sinut Milanon kattojen yläpuolelle neljän euron maksua vastaan. Torre Branca sijaitsee Parco Sempione -puistossa Milanon keskustassa, Castello Sforzesco -linnoituksen läheisyydessä.


Ostokset & shoppailu

Ostoskatuja Milanossa

Milanon keskustassa on useita vilkkaita ostoskatuja.

Via Montenapoleone ja Corso Vittorio Emanuele -kadut ovat laatutietoisen shoppailijan ykköskohteita Milanossa. Via Montenapoleonen varrelta löytyvät mm. Louis Vuittonin, Guccin ja Ralph Laurenin myymälät. Corso Vittorio Emanuelella taas sijaisevat mm. tavaratalo Rinascente, muotivaateliike Max Mara ja mm. kenkiä ja laukkuja myyvä Pollini.

Edullisempaa muotia sen sijaan on tarjolla mm. Corso Buenos Aires -kadulla ja Via Torino -kadulla, joiden varrella sijaitsee useita nuorille suunnattuja vaateliikkeitä ja kenkäkauppoja.

Galleria Vittorio Emanuele II

Duomo-aukion laidalla sijaitseva katettu ostoskeidas on palvellut tyylitietoisia milanolaisia jo vuodesta 1877.

Galleriassa sijaitsee tyylikkäitä ravintoloita sekä huippumuotia myyviä liikkeitä. Esimerkiksi Prada, Gucci ja Louis Vuitton pitävät myymälöitään Galleria Vittorio Emanuele II:ssa. Löytyypä galleriasta myös kaupungin tyylikkäimmässä miljöössä sijaitseva McDonalds ravintolakin.


Milanon yöelämä

Milano on täynnä tyylikkäitä baareja, ravintoloita ja yökerhoja. Milanon yöelämän keskipisteitä ovat taidemuseo Brera galleryn ympäristö sekä Naviglin kanavan ympäristö. Molemmilla alueilla sijaitsee runsaasti ravintoloita, pubeja ja yökerhoja. Pubeissa ja baareissa hinnat ovat suurinpiirtein Suomen tasoa, mutta varsinaiset yökerhot ovat jonkin verran Suomea kalliimpia.

Suosittuja yökerhoja Milanossa

Discoteca Alctraz

Suuri disco ja konserttihalli. Alcatrazissa esiintyy usein kansainvälisiä artisteja ja suosittuja italialaisia artisteja ja bändejä, jotka edustavat erilaisia musiikkityylejä.

Osoite: Via Valtellina, 25

Hollywood

Julkkisten suosiossa oleva yökerho kaupungin keskustassa. Hollywood- yökerhossa voit törmätä vaikkapa milanolaisiin jalkapallotähtiin.

Osoite: Corso Como 15

Lennot Suomesta Milanoon

Milanon ja Suomen välillä on hyvät lentoyhteydet. Lentoaika Helsingistä Milanoon on n. 3 tuntia. Helsinki-Milano reittilentoja operoivat mm. Finnair ja Blue1. Halpalentoyhtiö Ryanair lentää Tampereelta Bergamoon, n. 100 kilometrin päähän Milanosta. Bergamon lentokentältä on suora bussiyhteys Milanoon.

Hotellit Milanossa

Hotels.com

Hotellit ja lennot

Ebookers

Matkavakuutukset