Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Lentokenttäoppaat: Malagan lentokenttä

Lentokenttäopas: Malagan lentokenttä

Malagan lentokenttä

Yleistä lentokentästä

Malagan lentokenttä (AGP) on Espanjan Aurinkorannikon eli Costa del Solin vilkkain lentokenttä. Vuosittain lentoasema palvelee n. 12 miljoonaa matkustajaa. Malagan lentokentältä on suoria lentoja yli 100 kohteeseen eri puolilla maailmaa. Suomesta Malagan lentokentälle lentävät Air Finland, Finnair, Norwegian ja RyanAir.

Malagan lentokenttä sijaitsee n. 8 kilometriä Malagan keskustasta etelään. Lähimpänä lentokenttää sijaitseva kaupunki on Torremolinos, jonne on matkaa lentokentältä n. 5 kilometriä.

Kulkuyhteydet lentokentälle

Junat Malagaan ja lähialueelle

Malagan lentokentän kautta kulkeva Fuengirola-Malaga paikallisjuna mahdollistaa helpon ja edullisen siirtymisen lentokentältä Malagaan ja useisiin muihin lähialueen kohteisiin. Junalla on mahdollista matkustaa lentokentältä Malagan ja Fuengirolan lisäksi mm. Benalmadenaan ja Torremolinokseen. Lentokentän juna-asema sijaitsee maan alla terminaali 3:n yhteydessä.

Junat liikennöivät lentokentälle 20 minuutin vuorovälillä n. klo. 7-24 välisenä aikana. Junamatka lentokentältä Malagan keskustaan kestää n. 12 minuuttia. Matka Torremolinokseen kestää n. 10 minuuttia, Benalmadenaan n. 17 minuuttia ja Fuengirolaan n. 35 minuuttia.

Junalipun hinta riippuu kuljetusta matkasta. Esimerkiksi matka lentokentältä Malagan keskustaan kustantaa 1,20 euroa suuntaansa.

Bussit Malagaan ja muualle

Malagan lentokentän ja keskustan välillä liikennöi myös paikallisliikenteen bussi C19. Bussit liikennöivät puolen tunnin vuorovälillä n. klo. 7-24 välillä. Bussilla matkustaminen on junaakin edullisempaa lipun maksaessa 1,10 euroa suuntaansa. Matka lentokentältä keskustaan kestää n. 25 minuuttia eli puolet pidempään kuin junalla.

Lentokentältä on suoria bussiyhteyksiä myös mm. Marbellaan, Granadaan ja Sevillaan.

Taksit

Helpoin, mutta kallein tapa siirtyä lentokentältä hotellille on taksi. Taksi lentokentältä Malagan keskustaan maksaa n. 15 euroa. Yöaikaan taksit ovat hieman kalliimpia kuin päivällä. Yleensä takseja on lentokentällä riittävästi ja kyytiin pääsee lähes välittömästi. Taksit lähtevät terminaali 3:n ovien läheisyydestä.


Palvelut lentokentällä

Malagan lentokentällä matkustajien käytössä on monipuolinen ravintolavalikoima sekä varsin hyvät ostosmahdollisuudet. Palvelut ovat varsin hyvät sekä saapuvien että lähtevien matkustajien puolella, mutta suurin osa kaupoista sijaitsee lähtevien matkustajien puolella.

Tunnetuista kansainvälisistä pikaruokaketjuista Malagan lentoasemalla toimivat Burger King ja Pizza Hut. Lisäksi lentokentältä löytyy amerikkalaisen Starbucks -ketjun kahvila.

Ostoksia lentokentällä voi tehdä kymmenissä siellä sijaitsevissa liikkeissä. Lentokentällä sijaitsevien liikkeiden valikoimiin kuuluu mm. lahjatavaroita, matkamuistoja, kirjoja, lehtiä, vaatteita, kosmetiikkaa, makeisia, alkoholia ja tupakkatuotteita.

Useimmat lentokentän kaupoista ja ravintoloista ovat auki aamuvarhaisesta iltamyöhään. Jotkin kahviloista ovat auki ympäri vuorokauden. Hintataso Malagan lentokentän kaupoissa ja ravintoloissa on kallis, kuten lentokentillä yleensäkin.

Myös auton vuokraaminen onnistuu helposti lentokentällä. Malagan lentokentällä toimivia autovuokraamoja ovat mm. Avis, Europcar ja Hertz.


Hotellit Malagan lentokentällä

Malagan lentokentän läheisyydessä sijaitsee kaksi modernia hotellia. Lentokentän läheisyydestä majoitusta etsivä voi valita joko Holiday Inn Express hotellin tai Novotel hotellin. Holiday Inn sijaitsee hotelleista lähimpänä lentokenttää, vain muutaman sadan metrin päässä siitä. Novotelliin on matkaa lentokentältä n. 3 kilometriä.

Hotellit Malagassa

Hotels.com

Hotellit ja lennot

Ebookers.fi

Matkavakuutukset

If (nettialennus 10%)