Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Uutiset:

Lennot Oulusta ulkomaille 2018

Lennot Oulusta

Oulun lentokenttä on Suomen toiseksi vilkkain lentokenttä ja Pohjois-Suomen asukkaille tärkeä portti ulkomaille. Kotimaanlentojen lisäksi Oulusta on tarjolla suoria reittilentoja useaan ulkomailla sijaitsevaan kohteeseen. Esittelemme tässä artikkelissa ulkomaille suuntauvien reittilentojen tarjonnan Oulusta vuonna 2018.


Reittilennot Oulusta ulkomaille

Suoria reittilentoja Oulusta ulkomaille lentää tällä hetkellä kolme lentoyhtiötä; NextJet, Norwegian ja Finnair. Yhtiöt lentävät Oulusta suoria lentoja yhteensä viiteen ulkomailla sijaitsevaan kohteeseen, jotka ovat Luulaja, Teneriffa, Gran Canaria, Kreeta ja Mallorca. Luulajasta on lisäksi tarjolla suora jatkoyhteys Tromssaan.

Reittilentojen lisäksi Oulusta lennetään jonkin verran matkatoimistojen myymiin valmismatkoihin sisältyviä lomalentoja. Esimerkiksi Apollomatkat järjestää valmismatkoja, jotka sisältävät suorat lennot Oulusta lomakohteeseen.


Norwegianin lennot Oulusta

Norjalainen lentoyhtiö Norwegian lentää Oulusta reittilentoja Kanariansaarten suosittuihin lomakohteisiin. Norwegian lennättää matkustajia Oulusta Gran Canarialle ja Teneriffalle. Yhtiö liikennöi reittejä Oulun ja Kanariansaarten välillä talvikaudella, lokakuusta huhtikuulle.

Gran Canarialla Norwegian lentää saariryhmän pääkaupunkiin Las Palmasiin, joka on vilkas ja suosittu matkailukaupunki. Teneriffalla Norwegian taas käyttää Teneriffan eteläistä lentoasemaa, jonka lähellä sijaitsee useita matkailijoiden suosimia kohteita. Esimerkiksi suositut rantalomakohteet Los Cristianos ja Play de las Americas sijaitsevat lähellä tätä lentokenttää.

Suorat lennot mahdollistavat pohjois-suomalaisille edulliset omatoimimatkat Kanariansaarille. Edullisimmillaan lento Oulusta Kanariansaarille irtoaa alle 100 eurolla suuntaansa, joten pohjoisen purevia pakkasia pääsee pakoon varsin pienellä rahalla.

Ulkomaanlentojen lisäksi Norwegian lentää Oulusta Helsinkiin useita kertoja päivässä. Helsingistä yhtiöllä on tarjolla laaja valikoima suoria lentoja mm. Etelä-Euroopan lomakohteisiin ja kaupunkikohteisiin Keski-Euroopassa.


NextJetin lennot Oulusta

Ruotsalainen NextJet lentää lentoja Oulu-Luulaja-Tromssa -reitillä. Yhtiön lennot suuntautuvat Oulusta ensin Pohjois-Ruotsissa sijaitsevaan Luulajaan, josta matka jatkuu välilaskun jälkeen suoraan Pohjois-Norjassa sijaitsevaan Tromssaan. Lentoaika Oulusta Luulajaan on noin 40 minuuttia ja Luulajasta Tromssaan 1 tunti 20 minuuttia.

Pohjois-Ruotsin tärkeimpänä keskuksena Luulaja on sopiva lomakohde vaikkapa viikonloppulomalle. Kaupungissa on monipuolinen kulttuuritarjonta sekä hyvä valikoima ravintoloita. Etenkin kesäisin Luulajassa järjestetään myös monia erilaisia tapahtumia. Kaupungin läheisyydessä sijaitsee myös runsaasti hyviä kalavesiä, joten Luulaja on varteenotettava tukikohta myös kalastusmatkaa Ruotsiin suunnittelevalle.

Jäämeren rannikolla sijaitseva Tromssa on puolestaan Pohjois-Norjan suurin kaupunki ja alueensa tärkein keskus. Tromssan parasta antia matkailijalle ovat vaikuttavat vuoristo- ja merimaisemat sekä alueen ainutlaatuinen luonto. Jäämeren upeaan luontoon matkailijat voivat tutustua vaikkapa osallistumalla valas-safarille.

NextJet lentää Oulu-Luulaja-Tromssa -reittiä kolme kertaa viikossa molempiin suuntiin. Luulajasta NextJet tarjoaa lyhyellä vaihtoajalla jatkoyhteyksiä myös Sundsvalliin ja Göteborgiin.


Finnairin lennot Oulusta

Kesällä 2018 Oulusta on mahdollista lentää suoraan ulkomaille myös Finnairin lennoilla. Finnair lentää kesä-elokuussa reittilentoja Oulusta Kreikassa sijaitsevalle Kreetalle ja Espanjassa sijaitsevalle Mallorcalle. Nämä molemmat Välimeren saaret ovat monipuolisia matkakohteita, joista löytyy upeiden rantojen lisäksi myös paljon mielenkiintoista nähtävää. Kreetalla Finnair käyttää Hanian lentokenttää ja Mallorcalla Finnair lentää Palman kentälle.

Finnairin lennoilla on lisäksi mahdollista matkustaa Oulusta Helsinkiin, josta yhtiöllä on tarjolla hyvä valikoima suoria lentoja eri puolille Eurooppaa, Pohjois-Amerikkaa ja Aasiaa. Finnair lentää Oulun ja Helsingin välillä useita vuoroja päivässä, joten vaihtoajat Helsingissä eivät yleensä muodostu kovin pitkiksi.


Hotellit

Hotels.com
Radisson Blu

Valmismatkat

Apollomatkat