Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Matkakohteet: Suomi: Helsinki

Helsingin saaristo

Suomenlinna, Helsinki

Helsingin saaristo on täynnä mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja upeaa luontoa. Saaristo tarjoaakin mielenkiintoisia retkikohteita sekä pääkaupunkilaisille että kauempaakin Helsinkiin saapuville. Esittelemme tässä artikkelissa Helsingin saariston suosituimmat vierailukohteet.


Suomenlinna

Helsingin edustalla sijaitseva Suomenlinnan kaupunginosa koostuu kahdeksasta saaresta, joilla on ympärivuotisesti n. 850 asukasta. Saarille 1700-luvulla rakennettu merilinnoitus lukeutuu Suomen suosituimpiin nähtävyyksiin. UNESCOn maailmanperintökohteeksi vuonna 1991 luokiteltu Suomenlinna on museoineen, kahviloineen, ja ravintoloineen yksi Helsingin parhaista kohteista kesäpäivän viettämiseen.

Vierailuun Suomenlinnassa on hyvä varata aikaa useampi tunti ja kesäaikaan mukaan kannattaa varata viltti ja evästä, jolloin merellisistä maisemista on ihana nauttia kaikessa rauhassa rantakallioilla. Suomenlinna on myös täynnä mielenkiintoisia historiallisia nähtävyyksiä, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua.

Suomenlinnaan on mahdollista matkustaa Kauppatorilta lähtevällä HKL:n liikennöimällä lautalla tai JT-Linen vesibussilla. Matka Suomenlinnaan kestää n. 15 minuuttia.


Korkeasaari

Korkeasaari on yksi Helsingin saariston tunnetuimmista saarista. Saaren on tehnyt tunnetuksi siellä toimiva eläintarha, joka lukeutuu monen lapsiperheen suosikkohteisiin Helsingissä. Ympäri vuoden avoinna oleva eläintarha on koti n. 200 eri eläinlajin edustajalle.

Korkeasaarelle pääsee kesäkaudella Kauppatorilta ja Hakaniementorilta yhteysveneillä, joiden hintaan sisältyy sisäänpääsymaksu eläintarhaan. Talvikaudella Korkeasaareen pääsee matkustamalla bussilla tai metrolla ensin Kulosaareen, josta johtaa silta Mustikkamaan saarelle, josta taas johtaa silta Korkeasaareen.


Pihlajasaari

Pihlajasaari on entinen huvilasaari, joka on nykyään Helsingin suosituimpia virkistyssaaria ja monipuolinen ulkoilualue uimarantoineen ja ravintoloineen. Saarella on jäljellä vielä muutamia vanhoja huviloita. Pihlajasaaren luonto koostuu kallioista, metsiköistä sekä kallio- ja hiekkarannoista, joilla on mukava nauttia auringonpaisteesta ja raikkasta meri-ilmasta.

Pihlajasaarelle pääsee toukokuusta syyskuun loppupuolelle yhteysaluksilla Merisatamasta ja Ruoholahdesta. Saari sijaitsee vain 10 minuutin venematkan päässä keskikaupungista.


Uunisaari

Uunisaari sijaitsee Helsingin keskustan tuntumassa, Kaivopuiston rannassa. Saarella on pitkät perinteet helsinkiläisten vapaa-ajan viettopaikkana. Uunisaaressa on uimarantojen lisäksi ravintola, kioski ja sauna.

Yhteysalus Uunisaareen lähtee Kaivopuiston Kompassiaukiolta. Uunisaari on avoinna kävijöille koko vuoden. Talvella saareen pääsee siltaa pitkin.


Seurasaari

Seurasaari on yksi Helsingin saariston suosituimmista retkeily- ja ulkoilukohteista. Saaressa sijaitsee ulkoimamuseo, jossa voi tutustua menneen ajan suomalaisten asumiseen, elämiseen ja työntekoon. 1600-1900 luvuilta peräisin olevissa museoidussa rakennuksissa voi yhä aistia menneen ajan tunnelman. Seurasaaressa toimii myös ravintola.

Seurasaareen pääsee kesällä veneyhteydellä Kauppatorin rannasta ja kaikkina vuodenaikoina siltaa pitkin.


Vesikiertoajelut saaristossa

Helsingin lähisaaristoon voi tutustua helposti myös vesikiertoajeluilla. Kauppatorin satamasta lähtevät alukset liikennöivät kesäkaudella päivittäin.

Tavallisten sightseeing- risteilyjen lisäksi Helsingin saaristossa järjestetään tunnelmallisia lounas- ja illallisristeilyjä sekä piristäviä musiikki- ja bileristeilyjä. Risteilyjä Helsingin saaristossa järjestävät esimerkiksi Strömma, Royal Line ja IHA Lines.

Hotellit Helsingissä

Hotels.com
Radisson Blu