Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Uutiset:

Etelä-Euroopassa lämpöä riittää syksylläkin

Ranta Etelä-Euroopassa

Syksyiset kelit saapuvat Suomeen usein jo elokuun lopulla. Vain parin tunnin lentomatkan päässä Suomesta kesä jatkuu kuitenkin vielä pitkään. Välimeren lomakohteissa syyskuu on vielä täyttä kesää ja lokakuussakin päivälämpötilat ovat vielä usein hellelukemissa.

Matkailun huippusesonki etelän lomakohteissa loppuu jo syyskuun alkupuolella, joten loppusyksystä kohteissa on väljää ja majoituksenkin saa edullisesti. Syksyllä ei siis tarvitse vielä suunnata kaukokohteisiin nauttiakseen auringosta ja lämmöstä.

Esittelemme seuraavaksi kolme upeaa matkakohdetta, joissa tarkenee syksylläkin.


Etelä-Espanja

Etelä-Espanjassa kesäiset kelit jatkuvat jopa marraskuulle asti. Esimerkiksi Málagassa keskimääräinen päivälämpötila on syyskuussa 28 astetta, lokakuussa 24 astetta ja vielä marraskuussakin päästään päivisin 20 asteen lämpötiloihin.

Suosittuja lomakohteita Etelä-Espanjassa ovat Málagan lisäksi Costa del Solin pienemmät kaupungit kuten Fuengirola, Torremolinos ja Marbella. Kaikissa näissä kohteissa riittää tekemistä myös syksylläkin. Syksy on hyvää aikaa nauttia esimerkiksi Costa del Solin monipuolisista urheilumahdollisuuksista. Esimerkiksi golfin peluuseen, tennikseen ja pyöräilyyn syksy soveltuu keskikesän kuumuutta paremmin.

Suomesta on helppoa matkustaa Etelä-Espanjaan, sillä suoria lentoyhteyksiä on tarjolla useita. Alueen suurimpaan kaupunkiin, Málagaan, lentävät Suomesta Norwegian, RyanAir ja Finnair. RyanAir lentää Tampereelta Málagaan kesäkaudella viimeisten lentojen ollessa lokakuussa. Finnair ja Norwegian sen sijaan lentävät Helsingistä Málagaan ympäri vuoden.


Kreikan saaristo

Kreikan saaristossa nautitaan myös yli 20 asteen lämpötiloista aina marraskuulle asti. Keskimääräiset päivälämpötilat syys-marraskuussa ovat kutakuinkin samat kuin Etelä-Espanjassa. Etenkin syys-lokakuussa nautitaan Kreikan saaristossa vielä useimmiten aurinkoisista hellepäisistä.

Kreikan saaristosta löytyy monia suosittuja lomasaaria. Suosittuja matkakohteita ovat esimerkiksi Kreeta, Rodos, Korfu, Kos, Santorini ja Samos. Suurin saarista on Kreeta, jonne on myös parhaat lentoyhteydet. Kreikan saaret ovat täynnä idyllisiä kyliä ja upeita hiekkarantoja.

Kreikan lomasaaret ovat erityisen suosittuja valmismatkojen kohteita. Suomalaiset matkatoimistot, kuten Lomamatkat, Apollomatkat ja Aurinkomatkat järjestävät matkoja huhtikuulta aina lokakuun lopulle asti. Valmismatkojen lisäksi Kreikan saaristoon on kuitenkin tarjolla myös useita reittilentoyhteyksiä Suomesta. Esimerkiksi lentoyhtiö Norwegian lentää Helsingistä Rodokselle, Kreetalle ja Korfulle. Norwegian lentää reittejä kesäkaudella eli lokakuun loppuun asti.


Sisilia

Italiaan kuuluva itsehallinnnollinen Sisilia on myös mainio syyskohde. Keskimääräiset päivälämpötilat Palermossa, Sisilian pääkaupungissa, ovat syyskuussa noin 27 astetta, lokakuussa 23 astetta ja marraskuussa noin 19 astetta. Vaikka syksyn edetessä ilmasto muuttuu epävakaisemmaksi Sisiliassakin, riittää lämpöä vielä pitkälle syksyyn.

Syksy on hyvää aikaa tutustua Sisilian kiehtoviin kaupunkeihin ja historiallisiin nähtävyyksiin. Matkalla kannattaa myös nauttia sisilialaisen keittiön herkullisista antimista. Eri puolilta Sisiliaa löytyy myös useita upeita hiekkarantoja, joilla voi nauttia syysauringon leppoisasta paisteesta.

Suomesta voi matkustaa Sisiliaan esimerkiksi Aurinkomatkojen tai Finnmatkojen valmismatkoilla, joita järjestetään lokakuulle asti. Suoria reittilentoja Suomesta Sisiliaan ei ole tällä hetkellä tarjolla, mutta yhdellä vaihtolennolla voi matkustaa Suomesta useisiin kohteisiin Sisiliassa.


Hotellit

Hotels.com

Hotellit ja lennot

Ebookers