Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Lentokenttäoppaat: Charles de Gaulle, Pariisi

Lentokenttäopas: Charles de Gaulle, Pariisi

CDG-Pariisi lentokenttä

Charles de Gaulle (CDG) on Pariisin päälentokenttä ja yksi maailman vilkkaimmista lentokentistä. Lentokenttä sijaitsee noin 23 kilometrin päässä Pariisin keskustasta. Lentoasema on ollut käytössä vuodesta 1974.


Kulkuyhteydet Pariisiin

Charles de Gaulle -lentokentältä on hyvät yhteydet julkisilla liikennevälineillä Pariisin keskustaan. Matka on mahdollista taittaa esimerkiksi taksilla, bussilla tai RER-junalla (Pariisin paikallisjuna).

RER-junat lentokentältä Pariisiin

Edullisin tapa taittaa matka lentokentältä Pariisin keskustaan on RER-juna, jolla kyseinen väli kustantaa 9,75 euroa suuntaansa. Ainakin siinä tapauksessa, että matkatavaroidesi määrä ja paino mahdollistavat niiden kuljettamisen junassa, on RER-juna myös suositeltavin vaihtoehto matkantekoon.

RER-linja B operoi väliä Charles de Gaulle - Pariisi. Asemia RER-junalla on lentokentällä kaksi; yksi asema terminaaleille 1 ja 3 sekä yksi asema terminaalille 2. Löydät RER-aseman seuraamalla opasteita lentokentällä. Junat liikennöivät aamuviidestä noin puoleenyöhön saakka.

Liput voi ostaa asemilla olevista automaateista tai lipunmyyntikioskeista. Etenkin myöhään saapuessa kannattaa varata riittävästi kolikoita, jotta lipun ostaminen automaatista onnistuu, mikäli lipunmyyntikioskit ovat jo kiinni.

RER-junat liikennöivät 10-15 minuutin vuorovälillä. Osa junista on ns. express-junia, jotka kulkevat suoraan Pariisin Gare du Nord -asemalle, pysähtymättä välillä. Tavalliset RER-junat pysähtyvät jokaisella B-linjan pysäkillä ja niinpä matka niillä voi kestää jopa 50 minuuttia, express-junien taittaessa matkan puolessa tunnissa.

Useimmissa tapauksissa joudut Pariisiin päästyäsi vielä jatkamaan matkaasi hotellille jonkin toisen RER-linjan junalla tai metrolla. Lentokentältä ostamasi lippu oikeuttaa vaihtoon sekä metroon että toiseen RER-junaan.

Paluumatkallasi Pariisin keskustasta CDG -lentokentälle muista varata junamatkaan aikaa ainakin 50 minuuttia. Ole myös tarkkana, että nouset oikeaan junaan sillä RER-linja B:llä on Charles de Gaullen lisäksi toinenkin haara reitin pohjoispäässä, joten kaikilla B-linjan junilla et siis lentokentälle pääse.

Bussit lentokentältä Pariisiin

RoissyBus

RoissyBus-bussit liikennöivät CDG:n ja Pariisin Opéran väliä, jossa niillä on pysäkki Rue Scribe ja Rue Auber -katujen kulmassa. Bussit liikennöivät noin klo. 6.00 - 00.30 välisenä aikana ja matka-aika on noin 45-60 minuuttia, riippuen ruuhkista. Vuorovälit ovat 15-30 minuuttia, riippuen vuorokauden ajasta.

RoissyBussilla on pysäkit lentokentän kaikissa kolmessa terminaalissa ja se on hyvä valinta matkantekoon, mikäli on matkalla Opéran läheisyyteen. Lähimmän pysäkin löytää lentokentältä seuraamalla RoissyBus-opasteita.

Opéran ja lentokentän välinen matka RoissyBussilla maksaa 10 euroa / suunta. Opéran metroasemalta voi myös tarvittaessa jatkaa matkaansa metrolla.

Air Francen bussit

CDG:n ja Pariisin keskustan väliä liikennöivät myös lentoyhtiö Air Francen bussit. Bussit pysähtyvät lentokentällä 1 ja 2 terminaaleilla. Pariisissa bussit pysähtyvät La Défensessä, Champs Èlyséesin läheisyydessä, Gare du Lyonilla sekä Montparnassen alueella.

Bussikyyti Air Francen busseilla maksaa aikuiselta 19 euroa suuntaansa, joten julkisista liikennävälineistä yhtiön bussit ovat selvästi kallein vaihtoehto. Lipun voi kuitenkin ostaa ennakkoon hieman edullisemmin netistä Air Francen bussiyhtiön sivuilta.

Taksit lentokentältä Pariisiin

Helpoin, mutta myös kallein tapa matkustaa Charles de Gaullelta Pariisiin on taksi. Takseja on lentokentällä yleensä hyvin saatavissa. Löydät taksien pysäkit seuraamalla opasteita lentokentällä. Matka taksilla keskustaan maksaa noin 50 euroa suuntaansa. Hintaan vaikuttavat mm. matkustajien ja matkatavaroiden määrä.

On suositeltavaa kirjoittaa hotellisi tai muun kohteesi nimi ja osoite paperille, siltä varalta ettei kuski ymmärrä englantia etkä itse puhu ranskaa.


Ruokailu lentokentällä

Charles de Gaulle -lentokentällä on erittäin hyvät ruokapalvelut ja sieltä löytyy lukuisia erilaisia ravintoloita. Muiden ravintoloiden ohessa kentältä löytyvät mm. Mcdonald's ja Pizza Hut -pikaruokaravintolat.

Paluumatkalla on hyvä muistaa, että ruokailu kannattaa suorittaa lentokentän yleisellä puolella, sillä siirryttyäsi kerran turvatarkastuksen läpi lähtevien matkustajien alueelle, et voi enää palata takaisin yleiselle puolelle, jossa parhaat ravintolapalvelut ovat.


Majoitus lentokentällä

CDG:llä ja sen läheisyydessä toimii useita hotelleja. Yöpyminen lentokenttähotelleissa on monesti kätevää ennen jatko- tai paluulentoa. Etenkin, jos lento on aikaisin aamulla.

Lentokenttäalueen ytimessä majoittuminen onnistuu esimerkiksi Pullman -ketjun tasokkaassa lentokenttähotellissa. Tämä neljän tähden hotelli sijaitsee aivan lentokentän vieressä ja se tarjoaa majoitusta tyylikkäissä puitteissa. Hotellin huoneet on sisustettu moderniin tyylin ja niiden innoituksena on toiminut pariisilainen huippuomuoti. Hotellin asiakkaiden käytössä ovat mm. kuntosali, uima-allas ja tasokas ravintola. Kahden hengen huone Pullman -hotellissa maksaa noin 150-200 euroa yöltä, riippuen matkan ajankohdasta.

Myös edullisia majoitusvaihtoehtoja on tarjolla runsaasti lentokentän läheisyydessä. Yöpyminen onnistuu edullisesti vaikkapa Comfort Hotel Airport Cdg -hotelissa. Tässä kolmen tähden hotellissa vieraat majoittuvat siisteissä hotellihuoneissa noin kahden kilometrin päässä lentokentästä. Kahden hengen huone tässä hotellissa maksaa noin 70 euroa yöltä. Lentokenttäkuljetukset sisältyvät hintaan.

Sopivan lentokenttähotellin voi varata kätevästi Hotels.com -sivustolta.

Hotellit Pariisissa

Hotels.com

Hotellit ja lennot

Ebookers