Info & palaute
MatkakohteetMatkatarjouksetUutisetEkstra
Matkakohteet: Italia: Bergamo

Bergamo, Italia

Bergamo, Italia

Bergamo on Pohjois-Italiassa sijaitseva historiallinen kaupunki ja suosittu matkakohde. 120 000 asukkaan kaupunki on nykyään tunnettu myös vilkkaasta lentokentästään. Kaupunki sijaitsee 45 kilometrin päässä Milanosta, jonne monet Bergamon lentokentälle saapuvat matkustajat suuntaavatkin suoraan. Kaupunkilomaa Milanossa suunnittelevan kannattaa kuitenkin harkita ainakin osan loman viettämistä Bergamossa, sillä kaupungilla on paljon tarjottavaa matkailijalle.

Bergamo muodostuu kahdesta selkeästi erillisestä osasta, jotka ovat Città Bassa (alakaupunki) ja Città Alta (yläkaupunki). Kukkulan päällä sijaitseva yläkaupunki on erityisen kiinnostava matkailijan kannalta, sillä muurien ympäröimä historiallinen alue pitää sisällään monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä. Bergamon läheisyydessä sijaitseva vuoristo ja vuorien ympäröimät järvet tarjoavat myös mahdollisuuksia mukavien päiväretkien tekemiseen.

Kesällä 2016 Suomesta ei ole tarjolla suoria lentoja Bergamoon. Yhdellä vaihtolennolla Suomesta pääsee Bergamoon Wizzairilla Turusta Gdanskin kautta tai RyanAirilla Tampereelta Budapestin kautta.


Bergamon nähtävyydet

Piazza Vecchia

Piazza Vecchia

Bergamon yläkaupungin keskipiste on Piazza Vecchia -aukio. Eloisaa aukiota ympäröivät upeat historialliset rakennukset, joista merkittävimpinä mainittakoon 1100-luvulta peräisin oleva hallintorakennus Palazzo della Ragione sekä Biblioteca Civica, 1500-luvulla rakennettu marmoripintainen palatsi. Aukion keskipisteenä on 1700-luvulta peräisin oleva marmorinen suihkulähde.

Matkailijan kannalta ehkäpä kaikista mielenkiintoisin rakennus Piazza Vecchian laidalla on kuitenkin 1300-luvulta peräsisin oleva kellotorni, Torre Civica. 52 metriä korkean kellotornin huipulla sijaitsee suosittu näköalapaikka, josta avautuu upeat maisemat ympäröivään kaupunkiin. Tornin huipulle on mahdollista nousta portaita pitkin tai hissillä. Vierailu Torre Civicassa maksaa 3 euroa.

Piazza Vecchiaa ympäröivissä rakennuksissa toimii ravintoloita ja kahviloita, joiden terassit levittäytyvät aukion laidoille.

La Rocca

1300-luvulta peräisin oleva linna, La Rocca, on yksi Bergamon suosituimpia nähtävyyksiä. Linna sijaitsee pienen kukkulan päällä Bergamon yläkaupungissa. Nykyään linnan tiloissa toimii museo, joka esittelee Bergamon historiaa 1700-luvun lopulta 1800-luvun lopulle ulottuvalla aikakaudella. La Roccassa vierailu kannattaa myös sieltä avautuvien upeiden näköalojen vuoksi.

Kirkot, kappelit ja luostarit

Bergamossa sijaitsee useita historiallisesti arvokkaita uskonnollisia rakennuksia. Vierailun arvoinen kirkko on esimerkiksi Basilica di Santa Maria Maggiore, joka on kuuluisa koristeellisista sisätiloistaan. Bergamossa on lukematon määrä pieniä kirkkoja ja kappeleita, jotka ovat mielenkiintoisia vierailukohteita. Lisäksi Bergamossa ja kaupungin läheisyydessä toimii useita luostareita, joista osassa on mahdollista myös vierailla.


Vierailukohteita lähellä Bergamoa

Bergamon Alpit

Vuoristoa Bergamon lähellä

Bergamon pohjoispuolella kohoavat Alpit tarjoavat upeat puitteet vaeltamiseen ja talvella myös lasketteluun. Pienet vuoristokylät ovat myös mielenkiintoisia vierailukohteita.

Yksi Bergamon Alppien kiehtovimmista kohteista on Val Seriana, vuorien ympäröimä laakso, jossa sijaitsee useita vierailun arvoisia pikkukyliä. Alueen merkittävin keskus on Clusone niminen pikkukaupunki, jonka historiallinen keskusta pitää sisällään monia mielenkiintoisia nähtävyyksiä.

Bergamon Alppeihin ja vuoristokyliin on helpointa tutustua autolla, joten kannattaa harkita auton vuokraamista ainakin päiväksi. Bussillakin on mahdollista matkustaa Bergamosta joihinkin vuoristokyliin, kuten Clusoneen.

Järvet lähellä Bergamoa

Bergamo sijaitsee keskellä Pohjois-Italian järvialuetta, joten kaupungista on helppo tehdä päiväretkiä upeisiin järvimaisemiin. Suurista järvistä lähimpänä Bergamoa sijaitsee Iseojärvi, jonne on vain 30 kilometrin matka Bergamosta. Myös hieman yli 30 kilometrin päässä Bergamosta sijaitseva Comojärvi on mukava ja helposti saavutettava päiväretkikohde. Italian suurin järvi, Gardajärvi, sijaitsee sekin vain 80 kilometrin päässä Bergamosta.

Bergamosta on suoria junayhteyksiä Comojärvellä sijaitsevaan Leccoon ja suoria bussiyhteyksiä Iseojärvellä sijaitseviin Sarnicoon ja Lovereen. Gardajärvellekin on helppo matkustaa Bergamosta junalla, mutta matka edellyttää junan vaihtoa esimerkiksi Bresciassa. Auton vuokraaminen on myös hyvä tapa tutustua järviseutuun.

Villaggio Crespi d'Adda

Noin 15 kilometrin päässä Bergamosta sijaitsee Unescon maailmaperintökohteeksi valittu 1800-luvulla rakennettu teollisuuskylä, Villaggio Crespi d'Adda. Poikkeuksellisen hyvin säilynyt kylä tarjoaa mahdollisuuden tutustua 1800-luvun italialaisten tehdastyöläisten elämään.

Puuvillatehtaan omistaneen Crespin suvun toimesta tehtaan ympärille rakennettu kylä tarjosi tehtaan työntekijöille asunnot ja kaikki jokapäiväiseen elämään tarvittavat palvelut. Kylässä toimi mm. oma kauppa, kirkko ja koulu. Alue oli aikanaan poikkeuksellisen edistyksellinen, sillä työntekijöiden käytössä oli jo 1800-luvulla mm. ilmainen uimahalli ja kylässä otettiin ensimmäisenä Italiassa käyttöön sähköllä toimivat katuvalot.

Teollisuuskylässä vierailijat voivat tutustua mm. työläisten asuntoihin, tehtaanomistajan palatsiin sekä itse tehtaaseen.


Majoitus Bergamossa

Bergamossa toimii lukuisia hyvätasoisia hotelleja. Valinnanvaraa riittää aina viiden tähden hotellista pelkistettyihin majataloihin. Hotellien hintataso on yleisesti ottaen hieman edullisempi kuin Suomessa. Etenkin vilkkaimman matkustuskauden ulkopuolella voi majoituksen saada hyvinkin edullisesti.

Esimerkiksi Bergamon uudessa keskustassa, Città Bassan alueella, toimii monia kohtuuhintaisia hotelleja. Hinta-laatusuhteeltan hyviä hotelleja ovat esimerkiksi NH Bergamo ja Best Western Premier Cappello D'Oro -hotellit. Nämä kansainvälisiin ketjuihin kuuluvat hotellit ovat varma valinta tasokasta majoitusta etsivälle. Halvimmillaan kahden hengen huoneen voi näistä neljän tähden hotelleista saada noin 70 eurolla yöksi.

Hotellin Bergamosta voi varata Hotels.com -sivustolta.


Katso myös:

Kuvia Bergamosta

Hotellit Bergamossa

Hotels.com

Hotellit ja lennot

Ebookers

Matkavakuutukset